Нидал Алгафари: Радев е "петият елемент", който бабува на кабинета

Единствени в света ще имаме президент и министър-председател нарушили Конституцията

Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
За мен по-големият проблем е, когато държавният глава казва, че щял да критикува еднакво и новите. Тогава защо не критикува служебното си правителство, което ни постави пред най-големи гаф – нарушение на конституцията от страна на президента и проблемът с гражданството от страна на един от министрите му. Ние ще сме единствената държава в света, която ще имаме президент и министър-председател нарушили Конституцията. Това каза по БНТ PR експертът Нидал Алгафари.
 
Много неща се промениха спрямо лятото. Най-вече "Да, България" и БСП вече са партньори. Говорят си, няма обида, няма сръдня. ПП с ИТН вече не са на нож, защото те поставиха въпроса с гражданството на Кирил Петков. Т.е. те вече не са на нож, забравиха, че са се карали в името на нещо – да оправят българския народ. Казвам го в най- добрия смисъл. Ще се вдигнат пенсиите, заплатите, макар, че 30000 души ще бъдат съкратени, защото са много в администрацията. Затова пък ще създадат две нови министерства, които пък сигурно ще са без администрация, доави той.
 
Изобщо създава се такъв бъркоч, който в рамките на създаването на бюджета за следващата година ще разтресе цялата държава именно от тези щения и желания на мениджърските екипи, всеки ще дърпа за себе си по-голяма част от бюджета, за да се справи по-добре. Когато става въпрос за власт, нещата винаги са много трайни. Въпросът е до колко ще издържат, за да направят каквото и да било от това, за което са се договорили. Вички казват, че са се договорили на 90 процента, тоест няма ляво или дясно, а някаква друга политика, която е по-възвишена и по-важна от това да си ляв или десен, коментира още PR експертът.
 
Цялата отговорност ще я носи петият елемент, този който ги събра и им бабува и участва в кабинета поне с двама министри, за които е сигурно, че са негови хора. Полицията става нещо като армия, която ще е подчинена на президента. Той е човекът, който ще отговаря, защото събра несъбираемото. Не знам как за по-малко от два месеца се промениха отношенията между партии, които не искаха да работят заедно – ИТН и БСП, изрази учудването си Нидал Алгафари.
 
ДПС със сигурност ще даде своят принос, за да има диалог, както те казаха и да има нормалност в политиката, за да се задържи това правителство малко по-дълго, прогнозира той.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени