Нинова преговаря тайно с Копейкин и русофила Малинов

От "Възраждане" търсили закрила от БСП заради съдебното дело за регистрация

Корнелия Нинова и Костадин Костадинов рамо до рамо
Корнелия Нинова и Костадин Костадинов рамо до рамо

Breaking.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разиграва втори ден спектакъл при опити да организира ново ОФ срещу ГЕРБ. Втори ден текат срещи със сродни партии и организации като тази на Красимир Премянов, АБВ на Румен Петков и "Екогласност". Политическата тежест на тези организации е кръгла нула и Нинова го знае. Според запознати с ходовете на "Позитано" 20, соцлидерката прави тайни срещи за бъдещия Отечествен фронт с организации, които не се нравят на редовите социалисти. Нинова е преговаряла за общи действия с партия "Възраждане" на Костадин Костадинов-Копейкин. По искане на прокуратурата в момента в съда тече дело за заличаване на "Възраждане", а Костадинов е разследван от държавното обвинение заради източване на партийната субсидия за лични нужди.


Срещата е била поискана от самия Копейкин, твърдят източниците ни. Той търсил и закрила от столетницата за делата срещу него и партията му. Срещу обещана подкрепа за парламентарния вот. Да припомним, че Копейкин и Нинова бяха един до друг на партиен митинг срещу правителството през март 2018 година. Костадинов бе предложен от местната организация на БСП във Варна за кандидат кмет, което срещна яростна съпротива от централното ръководство. Но на социалистите им се наложи да подкрепят лидерът на "Възраждане" на втория тур на местните избори в морската столица. Активисти на Копейкин бяха на всички метежи, протести и нападения над полицаи през лятото, редом до хората на БСП. На всичкото отгоре Костадин Костадинов бе един от първите шефове на партии, поканен от президента Румен Радев на консултации за изборите.

Лидерът на партия Възраждане по време на протест миналата година
Лидерът на партия Възраждане по време на протест миналата година Източник: Facebook

Нинова е водила преговори за обща коалиция и с шефа на новата проруска партия "Русофили" Николай Малинов. Той пък е с обвинения от прокуратурата за шпионаж в полза на Москва. Да припомним, че от 2008 до 2015 година Малинов издържаше партийният орган вестник "Дума".

Той създаде проруската партия, за да "обедини всички русофили извън БСП", по негови признания.

Така Нинова се опитва да прибере прорурския вот на бивши военни, пенсионери и соцносталгици извън столетницата.

През 2019 г. Владимир Путин награди демонстративно заподозреният в шипонаж в полза на Русия Николай Малинов
През 2019 г. Владимир Путин награди демонстративно заподозреният в шипонаж в полза на Русия Николай Малинов Източник: Пресслужба на Кремъл



Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени