Няма да има повече светлина в днешния отчет на Радев. Очаквайте хейт, изстъпления и българомразие

Безчинствата му нямат край, те сякаш са част от злодейския екстаз, който го мотивира, откакто беше избран за президент

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Антон Тодоров

Безчинствата му нямат край, те сякаш са част от злодейския екстаз, който го мотивира, откакто беше избран за президент. Този с нищо неоправдан избор беше сторен през есента на 2016 г. от над 2 млн. българи, в състояние на внезапна загуба на разсъдъка. Няма съмнение, че скоро след това немалко от тях горко са съжалявали за това. Сигурен съм, че днес едва ли и половината биха повторили този избор. 


 - Поведението на Румен Радев от самото начало доказа еднозначно, че той не е никакъв стратегически лидер. Да ме прощават от военновъздушния колеж "Максуел" в САЩ, но това, което са написали в дипломата му след завършения от него десетмесечен курс там 2002-2003 г., се оказа най-невярното нещо на тази грешна земя. Живият живот разби на пух и прах написаното там при първия сериозен тест за решенията и действията му в условията на свирепа криза. Радев трябва да си скъса дипломата сам! И понеже няма да го направи, то ние трябва да направим това наесен и този "Случайник" на прехода да намери съвсем естественото си място на бунището на историята. И да стои като символ единствено и само какъв не бива да бъде един президент. За стратегически лидер не говорим - той никога не е бил, не е и няма да бъде. Това е тера инкогнита за него.

Дипломата на Радев от военновъздушния колеж Максуел в САЩ, където е бил 2002-2003 г.
Дипломата на Радев от военновъздушния колеж "Максуел" в САЩ, където е бил 2002-2003 г.

- "Случайник" ли казах? Грешка, той само дава вид на такъв, но от гледната точка на информацията, която имаме днес е ясно, че неговото избиране беше далеч отиващ проект на Москва. Тук обичайните мантри, че това били "конспиративни теории" са напълно безсмислени, защото тезата за руската връзка в кастинга, избирането и последващите решения на този човек, доказват подобна теза. Съдете сами - Радев е консултиран от Нинова с бившия генерал от КГБ, после СВР (Служба за външно разузнаване на Русия) Леонид Решетников, бивш резидент на руското външнополитическо разузнаване в София в началото на 90-те. Този факт е със 100 % истинност - разкри го самият Решетников в едно интервю през есента на 2016 г. по телевизията на олигарха Константин Малофеев "Царьград ТВ". Днес и Решетников, и Малофеев са с наложена десетгодишна забрана да влизат в България. Забраната е наложена от ДАНС, във връзка с техни действия, които са заплаха за националната сигурност на страната. Та този ген. Решетников много подробно обясни факта на съгласуването на Радев с него (ерго с Кремъл), но по-важното е това, на което даде публичност по-нататък в същото интервю. А то е, че Румен Радев, вече като избран президент трябвало да "прочисти прозападния елит на България". Ни повече, ни по-малко! И той се зае с тази задача, вкл. чрез назначаването на определени хора в екипа си. 

Радев като избран президент се среща с хора на ген. Решетников
Радев като избран президент се среща с хора на ген. Решетников

- Кои бяха и са хората в екипа на Радев и защо те са в контекста на тази задача, която му е поставена от неговите външни демиурзи? Първо, назначена беше за прессекретар Елена Йончева. Само след две седмици тя беше уволнена, след като Радев се завърна от първото си посещение в края на януари 2017 г. от Брюксел. Ще го напиша пак, та белким го запомнят мисирките, които и до ден-днешен продължават да търсят причините за това уволнение в личен сблъсък на Йончева с Десислава Радева. Това е то мисирщината - когато няма истинска информация, започваш да си измисляш, докато представяш желаното за действително. Истината е, че при това посещения в Брюксел Радев е имал среща с високопоставени членове на тогавашната Европейска комисия, които в прав текст са му заявили, че е напълно неприемливо в екипа му да има човек, който е с подобни семейни обвързаности с някогашните съветски служби. Казали са му, че бащата на Елена Йончева, Никола Йончев, е бил резидент на комунистическото външнополитическо разузнаване, известно като ПГУ-ДС (Първо главно управление на Държавна сигурност) в Брюксел и е работил изцяло под контрола на съветската резидентура там, вкл. в общо операции и ръководство на агенти. Протича в архивите на КГБ като другаря "Гарин". Това е бил неговият псевдоним за оперативните работници от резидентурата на ПГУ-КГБ в Брюксел в края на 60-те години. Да видим кои са другите, които бяха или са в екипа му днес. Там почти няма някой, който да не е със семейни зависимости от ДС или РУМНО, или пък той самият да не е с такива. Шеф на кабинета му допреди две години беше Иво Христов.

Иво Христов и Елена Йончева
Иво Христов и Елена Йончева

Бащата на Иво Христов е бил също резидент в Брюксел, но на комунистическото военно разузнаване РУМНО. Полк. Христо Христов е работил в тясно взаимодействие със съветското ГРУ в периода 1984-1988 г. Днес шеф на Стратегическия съвет на Радев е явочникът (вид сътрудническа категория) на ДС с псевдоним "Майстора", познат като бивш председател на градската организация на БСП в средата на 90-те години Александър Маринов. Същият беше особено близък с главатаря на някогашната групировка ВИС-2 Васил Илиев. Маринов е последният, който го е видял жив, преди да бъде убит на 25 април 1995 г. Днешната дясна ръка на Румен Радев, известен като агент-явочник "Майстора" беше особено близък и със "Зъбчето", Илия Павлов, главатарят на групировката "Мултигруп", описвана в американски дипломатически документи като "доайен на българската организирана престъпност". Ето, имаме снимки от тази специална близост между двамата.

Агент Майстора с Илия Павлов
Агент "Майстора" с Илия Павлов

Въпреки това лицето Румен Радев имаше безмерното нахалство през лятото на миналата година да вдигне юмруче и да каже "Мутри, вън!". Ако беше призив, от който да последват реални действия, то от неговия екип трябваше да изхвърчат няколко човека, начело със самия Радев. Той например, имам предвид Румен Радев, е бил съдружник във фирма с един от знаковите приближени на Андрей Луканов. Докато президентът е бил военен, е имал частен бизнес с бивш съветник на Андрей Луканов. За това свидетелства документът от 1993 г. за фирмата "Калисто МТА“ ООД. Радев се е явявал втори съдружник, а първият е Петър Събев, бившият съветник на Луканов.

Румен Радев като съдружник със съветника на Андрей Луканов Петър Събев във фирма Калисто-МТА
Румен Радев като съдружник със съветника на Андрей Луканов Петър Събев във фирма "Калисто-МТА"

Друг кадър на ДС е Димитър Икономов, назначен през март 2020 г. за секретар по външна политика в администрацията на президента. Той е разкрит от Комисията по досиетата като агент "Георгиев", вербуван през 1982 . от Второ главно управление (ВГУ) на ДС, отдел "Чуждестранни журналисти". През 1988 г. Икономов е назначен за щатен служител във ВГУ, за което преди това е работил като агент. 

Димитър Икономов, агент Георгиев
Димитър Икономов, агент "Георгиев"
Димитър Икномов, агент Георгиев`
Димитър Икономов, агент "Георгиев"

Слави Василев, който беше в най-близкия съветнически екип на Радев, също е от подобно котило - неговият баща Васил Василев е агент на ВГУ и ПГУ на ДС, с псевдоними "Паскал" и "Бобев". Издига се в йерархията на ДС като в края на 80-те години става ОРОН (оперативен работник на обществени начала), за което му плащат 70 лева на месец - немалка сума по онова време и разбира се трохи на фона на онова, което "Паскал" ще приватизира и натрупа в мътните години на прехода, вкл. цял завод "Мраз".

 

Васил Василев, агент Паскал и Бобев на ДС, приватизатор на завод Мраз
Васил Василев, агент "Паскал" и "Бобев" на ДС, приватизатор на завод "Мраз"

Както казваше без свян в едно интервю за в. "24 часа" някогашната много влиятелна в БСП функционерка Нора Ананиева: "Какви куфарчета, ние давахме на нашите хора цели предприятия!". Ето, това имам предвид, когато говоря за недостижимия гьонсуратлък на БСП и техните протежета като Румен Радев. Ченгеджийницата около Радев не спира дотук. Той бабува на създаването на т.н. комитет "Единение", където шефове са двама бивши агенти на ДС - агент "Роман", познат като академик Георги Марков и агент "Николай", бившият дипломат Любомир Кючуков. 

Дълго време Румен Радев беше превъзнасян като "легендарен военен летец". Истината се оказа съвсем различна, впрочем, както всичко, свързано с този тип. Радев е бил наказван една дузина пъти само в периода 1987-1993 г. и документите за това бяха открити от мен в Държавен военно-исторически архив-В.Търново. Ето ги.

Радев наказан за предпоставка за летателно произшествие
Радев наказан за предпоставка за летателно произшествие
Радев наказан за предпоставка за летателно произшествие`
Радев наказан за предпоставка за летателно произшествие

 

Радев наказан с мъмрене за предпоставка за летателно произшествие
Радев наказан с "Мъмрене" за предпоставка за летателно произшествие

В тях той присъства със своя днешен съветник по отбрана и сигурност Илия Милушев, който също е отнесъл безброй наказания за най-различни нарушения. Съвсем резонното влизане на прокуратурата в кабинета на обвинения в шпионаж Милушев миналото лято беше умело опаковано и хвърлено на нищо неподозиращата и лесна за пропагандистко плячкосване публика, така че да се превърне в удобен повод за Радев да мобилизира известна подкрепа за себе си под формата на безчинстващи с месеци тълпи по улиците на столицата и още няколко града. Радев, знам какво направи миналото лято!

Това е едно от най-големите му прегрешения, за които той неизбежно трябва да носи и ще носи отговорност след края на първия му и единствен мандат. Надяваме се главният прокурор Гешев да не остави безчинствата на полето на националната сигурност, които сътвори лицето Румен Радев и част от екипа му, лекомислено допуснати като "врагове зад портата" на отечеството ни. Истински московски импланти, директно инсталирани на върха на държавата, за да злодействат без умора. Нека го зачистим, него и съкафезниците му, като знакови антиевропейски и антизападни елементи в снагата на България на наближаващите президентски избори. 

Скандалите около Радев са безчет, те представляват част от злодейския му екстаз. Какво да кажем за неговата любовница, за която набързо беше венчан през лятото на 2016 г. Нейната способност да сътворява скандали е истински съперничеща на тази на Радев. Като започнем от глупостите, които изговори по време на първото си интервю пред Дарик радио, и стигнем до откровените нечовешки простотии, казани пред срама на българската журналистика Карбовски в предаването му, което слава Богу, вече не осквернява българския ефир. Помните ли простащината на Радева как циганките в рибната фабрика в Бургас я учели за играе кючек, но една циганка й казал накрая: "Нищо няма да стане от теб, моето момиче, нямаш тук, нямаш и тука" и "първата дама" на простотията в България се тупна в ефир по гърдите и по ханша.

Десислава Радева, вляво, като секретарка на Слави Трифонов
Десислава Радева, вляво, като секретарка на Слави Трифонов

Да беше се чукнала и по главата - след тези излагации човек искрено се пита дали има нещо и там. Скандалите на Радев и Десислава Радева са като залепени за тях, само да си отворят устите и пороят започва. Нека припомним, че Радев я беше назначил като главнокомандващ ВВС на два договора и това само по себе си показваше манталитет. На онова ниво на възможности любовницата на шефа на ВВС получаваше две заплатки. Ама дали има квалификацията за това, дали не е нарушение на закона - на кого му пука. Радев дали ще отчете и тези скандали в днешния си отчет? Въпросът е, разбира се, риторичен!

Румен Радев назначава любовницата си на втори договор във ВВС`
Румен Радев назначава любовницата си на втори договор във ВВС
Румен Радев назначава любовницата си на втори договор във ВВС

Радев ще признае ли също така, че и той е от "шинела" на онази антибългарска партия БКП? Защото преди пет години ни го представяха като първия президент, който нямал нищо общо с нея. Оказа се поредният фейк (апропо, напоследък Радев се изявява като обикновен трол във фабриката за фалшиви новини на Бабикян, която работи на макс). Румен Радев е бил член на БКП и това е отново безапелационно доказано от мен с документи от ДВИА-В. Търново.


Румен Радев, член на БКП
Румен Радев, член на БКП

Та няма да насъсква същия Бабикян и фейкмашината му срещу мен ли! Та няма да съм пръв в списъка за отстрелване, ако Радев се докопа до изпълнителната власт чрез служебно правителство ли! Не ми пука, честно да си кажа, но е добре да си давате сметка като избиратели и читатели кой му нанесе смъртоносен удар в сърцето, от който той никога не успя да се оправи. Горд съм, че допринесох за дезавуирането на този фалшив, пластмасов "герой". Гордея се с всичко, което направих от 2016 . насам, за да покажа на българите, че е позор този човек да бъде президент на България. Никога досега това място не е осквернявано по такъв безобразен начин. И след като сте съучаствали в това, направете нужното, за да почистите това място наесен.


Радев пише опорни точки за Грипен
Радев пише опорни точки за Грипен`
Радев е писал опорни точки за "Грипен"

А какво да кажем за лобизма му? Защото той нищо няма да каже днес. Избраният от него за служебен премиер Огнян Герджиков разкри, че седмица преди края на това правителство, той е бил натискан лично от Радев служебното правителство да вземе решение, което да предопредели купуването на нов изтребител не от САЩ, а от Швеция. Та Радев като главнокомандващ на ВВС е писал опорни точки за изтребителя "Грипен", които са предоставени на тогавашния премиер Орешарски за срещата му с представители на шведската фирма - това, ако не е скандал, аз не знам кое е! Крайната цел е била този нов изтребител да не бъде изпитаният в безброй бойни действия и ситуации Ф-16, а бутиковият Грипен. Който никога няма и не може да стане истински интегриран в НАТО изтребител. Кого ползваше това, да попитам аз? И отговор не чакам от лицето Румен Радев. И ако това е лобизъм, той от какво е мотивиран? Разбира се, че от потупване по рамото е мотивиран, Вие да не си помислите, че са взети едни пари, от едни хора. Няма такова нещо, Радев е най-честният и с непомръкваща слава борец с корупцията. Е, сегиз-тогиз си назначава любовниците на два договора, но това му е мащаба. "Обущарю, не по-високо от обущата", надявам се ще си спомни Радев кой е авторът на тази фраза - нали все класици ни цитира. "Светлина, повече светлина", каза преди време Радев, докато цитираше предсмъртния вопъл на Гьоте. Оказа се, че това е най-нужното действие по отношение на него самия. Няма да видим повече светлина в днешния му отчет. Очаквайте изстъпление от злоба, омраза, лъжи, фалшиви новини и цялостен концепт за поредната дезинформационна кампания, която този елемент готви срещу България, българите и управлението.
Детинското му заинатяване да слага вето на всеки законопроект, внесен от управляващата коалиция или парламентарното мнозинство, доказва единствено, че той наистина е "Случайник" на мястото, което заема. Невъзможно е поне веднъж, ако е обективен, да не намери повод за добра дума и подкрепа на свършеното от тях или предложеното като законодателна промяна или инициатива. 

Доклада на Сметната палата за нарушения при фондонабирането за кампанията на Радев-Йотова
Доклада на Сметната палата за нарушения при фондонабирането за кампанията на Радев-Йотова

Няма друг президент в света, който така арогантно да е определял страната си като блато и да е лишавал сънародниците си от тъй нужните в ситуация на криза окуражителни думи и подкрепа. Тъкмо обратното - всяко Нова година, малко преди полунощ, този елемент сипеше такова черногледство и омерзително хейтърство, че човек наистина се чуди как е възможно в колежа "Максуел" да го "произведат" в стратегически лидер. Та този човек не става за портиер - той ще прогони хората от сградата, която му е поверена с хулителството и съсипателското си говорене.

Излегнати като кебапчийски котараци
Излегнати като кебапчийски котараци

Радев може да бъде положен единствено в някой музей на сюрреализма - като знакова еманация докъде може да стигне колективната грешка на голяма група хора. Да плащат по 15 000 лева месечно на най-гнусния ругател на нацията и отечеството си, докато знаковият Фигурант, както го нарече разчитащият на него Череп, си напълни джобчето със стотици хиляди левчета. И продължава да го прави. 

Радев взема над 132 000 лева при уволнението си
Радев взема над 132 000 лева при уволнението си
Радев взема над 132 000 лева при уволнението си`
Радев взема над 132 000 лева при уволнението си

Той няма друг избор, дотук се е докарал, че излезе ли следващия януари от президентската сграда, отвън го чака Гешев. Затова е готов на война с всички, вкл. тези, които го издигнаха и избраха. Осъзнаването на националното предателство ражда паниката! А камарите с доказателства не са само за всичко написано по-горе, но и за нещо, които дори не можете да си представите, че може да се извърши от един, уж "национален", президент. Може, но, за да се извърши трябва да си бил не "национален лидер", а обикновен...ще си спестя думата, всеки от Вас я знае. Така че днес просто сложете пореден игнор срещу това срамно и унизително за българската чест и достойнство човече и мислете, когато следващия път вземете бюлетината в ръка. 

Румен Радев и Десо Радев
Румен Радев и Десо Радев



Още от "Мнения и анализи"

ISW: Ограниченията в материалната база ограничават възможностите на украинските сили да провеждат ефективни отбранителни

И с ограничени ресурси Украйна удържа на руския напор, пишиат в ежедневния си анализ от вашингтонския Институт за изследване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени