Обичайното практикуване и оцеляване на властта в руската история - "Домашен терор"

"Истинската цел на масовите ракетни обстрели по територията на Украйна от страната-терорист Россия, е провокацията и последващото разгръщане на вътрешна пропагандна кампания към населението на РФ за "нова отечествена, свещена, специална, сакрална, анти-демонична и т.н." война" - смята той

Разрушения след ракетни атаки на руските терористи
Разрушения след ракетни атаки на руските терористи Източник: Telegram

Провокациите към полската граница целят създаването на повод за ескалация, заплахи и шантаж за възможността от масова мобилизация, пише във фейсбук пост Николай ИЛИЕВ:


"Истинската цел на масовите ракетни обстрели по територията на Украйна от страната-терорист Россия, е провокацията и последващото разгръщане на вътрешна пропагандна кампания към населението на РФ за "нова отечествена, свещена, специална, сакрална, анти-демонична и т.н." война срещу "целокупното НАТО", с естественото налагане на "военновременни" ограничения във всички обществени и социални сфери, подобни на тези в Северна Корея.

 

Не е никак случайно, че този акт на държавен тероризъм следва неприкритите заплахи към "режима" на известния руски фашист Дугин и лица като Кадиров, Пригожин и ко.

Неотменно в руската история, практикуването на властта и нейното оцеляване бива реализирано през "домашен терор" и жестоки ограничения за населението, чиято психика бива поразена от внушенията за перманентни екзистенциални заплахи, в името на борбата с които робския му статут следва да бъде разглеждан като привилегия.


Провокациите към полската граница целят създаването на повод за ескалация, заплахи и шантаж за възможността от масова мобилизация, които трябва да бъдат разглеждани като неоправдан риск за мащабирането на конфликта и нарастване на цената.

 

За да се избегне подобно мащабиране и разширение на конфликта, съюзниците на Украйна трябва да се върнат отново към анализите на Залужний отпреди 3 месеца и да осигурят преди всичко далекобойни ракетни системи от типа ATACMS. Както Залужний правилно отбеляза тогава, единствено реципрочност във военно-техническите възможности е гаранцията срещу необезпокояваната и безответствена терористична дейност по граждански обекти от страна на Россия".

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени