Общините Бургас, Стара Загора, Враца, Кърджали и Перник с кметове на първи тур

В Перник печели досегашният кмет Станислав Владимиров със 71,5% от гласовете - отново по данни на "Тренд".

Община Бургас
Община Бургас Източник: Община Бургас

Досегашният кмет на Стара Загора Живко Тодоров според екзитпола на "Алфа Рисърч" печели изборите на първи тур с 51,2%. Той коментира, че ще изчака данните от окончателното преброяване и благодари на всички, които са го подкрепили, съобщава БНТ. Разпределението на гласовете за кандидат-кметовете в Стара Загора на днешните избори е: Живко Тодоров (ГЕРБ) – 39,4% и Искра Михайлова ("Възраждане") - 27,6%.  

Екзитпол Кърджали
Екзитпол Кърджали Източник: Галъп интернешънъл

Ерол Мюмюн (ДПС) печели местните избори в Кърджали с 55,8%. На второ място е Никола Чанев (ГЕРБ) със 17,7%. Това сочат екзит пол данните на социологическата агенция "Галъп интернешънъл", с която БНР е партньор в изборния ден, към 20.00 часа. Избирателната активност в Кърджали е 40,2%. 

 

Екзитпол Пловдив
Екзитпол Пловдив Източник: Галъп интернешънъл

В Пловдив при активност 35,7% се очертава балотаж между Костадин Димитров от ГЕРБ (32,3%) и Ивайло Старибратов от ПП - ДБ (22,4%). 

 

Екзитпол Варна
Екзитпол Варна Източник: Галъп интернешънъл

Във Варна Иван Портних (ГЕРБ) отива на балотаж срещу Благомир Коцев (ПП-ДБ). Портних има 26,9% от гласовете на избирателите, Коцев - 26,9%. Активността е 41,5%. 

 

Иван Портних
Иван Портних Източник: Община Варна

При избирателна активност от 57,5% в Благоевград Илко Стоянов (независим) получава 27,0% от гласовете, а Методи Байкушев (ПП-ДБ) с 24,5%. 

 

Община Русе
Община Русе Източник: Zonanews

В Русе по данни от екзитпол на "Тренд" води досегашният кмет Пенчо Милков с 33,7%, следват от кандидата на ГЕРБ Иван Иванов - 17,3%.

 

В Перник печели досегашният кмет Станислав Владимиров със 71,5% от гласовете - отново по данни на "Тренд".

 

Община Плевен
Община Плевен Източник: Zonanews

В Плевен ще има балотаж между досегашния кмет Георг Спартански (независим) и Валентин Христов от ГЕРБ с по около 20 на сто от гласовете. 

 

По данни на "Галъп" във Велико Търново за кметското място на балотаж ще се борят Даниел Панов, подкрепен от ГЕРБ и Йордан Терзийски от ПП-ДБ. За Панов са гласували 42% от упражнилите правото си на вот, а опонентът му Йордан Терзийски е подкрепен от 22,2% от гласувалите. 

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени