Огнян Дъскарев: Какво се случи в САЩ?

Ако десните имат достатъчно разум ще се обединят и ще подкрепят Тръмп-Десантис за вицепрезиден

Избори в САЩ
Избори в САЩ Източник: Scanpix

В САЩ очакваната дясна вълна не се случи, въпреки най-слабото управление след войната. Не е възможно правителство, което унизи Америка до дъното в Афганистан, пусна около 2-4 млн. нелегални имигранти с всичките ужасни последици, допусна най-голямата инфлация от 40 години, намали до минимум може би най-важната част от американската мечта - собствена къща, да спечели местните избори.

 

Защо това се случи? Отговорът е: 42 млн. гласували по пощата седмици преди същинските избори. Това "гласуване" се извършва между другото, от колата, небрежно, пеша - хвърляне на някакъв плик в някаква желязна кутия, ей така - на улицата. Без никаква проверка на самоличността, пликът, в който може да има десетки бюлетини за единия кандидат (в 90% от случаите - ляв), отива незнайно къде, незнайно кой удостоверява подписа, самоличността и адреса. И всичко това - умножено по 42 млн. пъти.

 

Любопитното - в около 90% от случаите при крайно оспорвана битка в последните избори, когато всеки глас е ценен - винаги печели левият кандидат!!! Как това е възможно? Това се случи при "победата" на К. Хобс (демократ) над К. Лейк в избора за губернатор на Аризона. Тогава свърши мастилото на принтерите, развалиха се машините, а за организацията и провеждането на изборите отговаряше К. Хобс, която е...държавен секретар на Аризона! Същата отказа да дебатира с К. Лейк, защото никак не се интересуваше как ще изглежда това за избирателите. Но защо, как е възможно? Ами, вижте по-горе.

 

Същото се случи и при "победата" на М. Кели (демократ) над Б. Мастърс за сенаторското място в Аризона. Разбира се, всичко това трябва да се доказва, но ще бъде доказано, колкото беше доказано и при "избирането" на Байдън в 2020. Българските леви радикали сега яростно подкрепят машините, защото знаят, че само така могат печелят избори. Има обаче и изключения: победата без кавички на Фетерман (ляв) над д-р М. Оз в Пенсилвания. Фетерман получи удар през май т.г. и това е лична трагедия. Този човек, който трудно говори и разбира какво му казват, за да отговори, невероятно победи прочутия сърдечен хирург д-р Мехмед Оз, подкрепен от Тръмп. Прекият дебат между двамата беше мъчителна, унизителна гледка - за Фетерман.

 

Все пак същият изчака да мине гласуването по-пощата и тогава се яви на дебата, което е многозначително. Фетерман спечели заради Филаделфия и Питсбърг. В първия град има чудовищна престъпност и бедност, вторият е буквално опустошен от левицата, която го управлява от десетилетия. В по-голямата част от огромния щат Пенсилвания, М. Оз спечели. Как обаче да разбера жителите на Филаделфия и Питсбърг, които очевидно искат да живеят в още по-голяма бедност и престъпност със сенатор, който ще ги защитава, като трудно говори и съобразява? Не знам! Освен - лявото стадо, което ще гласува за който и да е меко казано странен човек, посочен от левичарските водачи. Именно това е фанатизмът на масите, който докара на власт някога болшевиките в Русия за злощастие на света.

 

Разбира се, тежката артилерия на Дълбоката държава (американското задкулисие) - медиите, научната и интелектуалната общност, социалните мрежи, Холивуд и рока също допринесоха за доброто представяне на социалистите. Има и изключения - Флорида и Джорджия, които ограничиха гласуването по пощата и наложиха строг контрол. Резултат - там десницата победи решително. Много клетви се изсипаха от ляво и от "дясно" върху дежурния виновник - Тръмп, който обяви кандидатурата си за президент за 2024. Левите и "десните" го обвиняват, че подкрепил кандидати, които се провалиха и така провалиха десницата. Тръмп подкрепи около 216 кандидати, от които около 19 се провалиха.

 

Вярно е, че от провалилите се са няколко прочути републиканци - М. Оз и Д. Мастриано (Пенсилвания), К. Лейк и Б. Мастърс (Аризона), А. Лаксалт (Невада). Не се сещам за други, но двама сенатори, подкрепени от Тръмп победиха - Джей Ди Ванс в Охайо и Р. Джонсън в Уисконсин, както и Джо Ломбардо, който стана губернатор в Невада. Поразителна е победата на Р. Джонсън в Уисконсин, но тя стана възможна само благодарение на милионера Mike Lindell, който финансира малка, но изключително стегната организация от десни активисти, които провалиха измамите на неокомунистите. Четете за това тук

 

На 06 декември в Джорджия ще се състои 2-ри тур за сенатските избори, където добра възможност има кандидата на Тръмп, Х. Уокър. Истерията на левите и "десните" против Тръмп сега не ме изненадва, но той вече ги направи за две стотинки през лятото на 2016, като стана президент. Нищо чудно същото да стане и в 2024, когато, ако десните имат достатъчно разум ще се обединят и ще подкрепят Тръмп-Десантис за вицепрезидент. Това е най-печелившото и разумното съчетание, защото левицата никак няма кого да предложи за 2024. Все пак на междинните избори десницата спечели Камарата на представителите, макар и с малко мнозинство. Това значи, че преди всичко проектозаконите на Байдън, с които печата трилиони, за да плаща за социалистическите си безумия, ще бъдат категорично спряни.

 

Впрочем голяма заслуга за победата в Камарата има Тръмп, който подкрепи десетки кандидати, които победиха. Освен това десницата спечели народния вот - с около 4. 1 млн. - 53.456, 234 : 49.414, 221. Друга тема е защо това не им спечели и изборите. И най-важното - Америка два пъти сгреши, защото Свободата може единствено да бъде защитавана в демокрациите чрез избори само в един ден, срещу документ за самоличност, проверка на адресната регистрация, саморъчен подпис на гласуващия пред комисията и гласуване само с хартиена бюлетина. Всичко друго не е Свобода.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени