Огнян Дъскарев: Разрушителното социалистическо вярване, че всяко правителство може да харчи, колкото иска води до тежка бедност, пълни гробища и гладни бунтове

Катастрофа, безчестие и още нещо, пише преводачът и журналист

Огнян Дъскарев
Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев, преводач и журналист

Америка официално влезе в рецесия и западните медии отново се провалиха. Но се случи и още нещо. Вчера министерството на търговията на САЩ обяви, че икономиката се е свила с 0.9% във второто тримесечие на тази година, от април до юни вкл. В първото тримесечие на тази година американската икономика намаля с 1.6%, т.е.тук има класическа рецесия. Едва ли някой от обикновените американци е обърнал внимание на това определение за рецесия, защото обикновените американци я чувстват на гърба си - рецесията.

 

В същото време инфлацията вилнее безнаказано и безконтролно из Америка и така вече се превърна в най-големия данък, наложен от Байдън върху обикновените хора - 9.2% увеличение за всичко, което има цена. Най-високото увеличение на цените в САЩ от началото на 80-те. Основната причина за инфлацията са около 1.5 трилиона долара, напечатани без покритие от Федералната банка на САЩ. Байдън и хората му искаха да напечатат още около 5 (пет) трилиона долара (!!), за да изпълнят социалистическите си безумия, но за щастие не успяха.

 

Но има друга главна причина: разрушителното социалистическо вярване, че всяко правителство може да харчи, колкото иска и да увеличава националния дълг, без последствия. Това според днешните социалисти се казва Modern Monetary Theory и е оправданието за провала на всеки социалист под слънцето. Това вярване води до тежка бедност, пълни гробища и гладни бунтове. В резултат сегашното социалистическо федерално правителство на САЩ изхарчи от януари 2021 до днес в повече около седем трилиона долара, за да постигне нищо освен рецесия и 9.2% увеличение на цените на всичко в Америка. Е, работи ли социализмът?

 

В същото време Байдън и хората му изцяло беззаконно продължават да държат широко отворена южната граница с Мексико, през която влязоха вече 2,4 млн. незаконни имигранти, откакто Байдън е на власт, не по-малко от 99% от тях без никакви умения, т.е. те ще тежат страшно на федералния бюджет, който трябва да плаща за квартири, храна, здравеопазване и училища за децата им. В 2021 повече от 107 хил. американци умряха от наркотици, главно Fentanyl, китайско производство, който се пренася главно през широко отворената южна граница, от картелите. Тук има сатанинско взаимодействие между Байдън и хората му, ККП и картелите. Това го запомнете! Вж линк: https://www.cdc.gov/nchs/pressroom/nchs_press_releases/2022/202205.htm Това е катастрофата.

 

Ето безчестието: луксозните западни медии, най-големите за които се сещам дали съобщиха за горното? Отговор - не, или почти не. Като цяло оглушително мълчат! Но в САЩ вече дори и левичарските медии, защитници на американския социализъм няма как да скрият катастрофата и срамежливо съобщават нещичко. А тукашните медии дали съобщиха нещо за това по-горе? Отговор: нищо не съобщиха. Мълчанието на западните и българските медии (като цяло) е безчестие и е пълно отрицание на професионалната им чест. Но какво е "още нещо"?

 

Провалът на сегашното българско правителство верен ученик на американската и западноевропейската левица. Това зловредно и злощастно правителство оставя страната в пълна неизвестност за идващата зима, дано да не е тежка. Не си спомням по-бездарни политици от началото на Прехода, но тогавашните политици се учеха в работата си, защото нямаше от какво да се научат. За разлика от сегашните. Както и да е - за сетен път малката балканска страна попадна в страшния водопад на световните безумци и безчестници. Във водопада на катастрофата и безчестието, но този път Made in the West!

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени