Още въпроси към Татяна Дончева. Плащал ли ви е телефона обвиняем за източване на над 5 млн. лева от бюджета?

Колко пари от поръчки взе тази фирма при кабинета "Орешарски"? И негови хора бяха ли във вашите листи

Татяна Дончева
Татяна Дончева Източник: Zonanews

Иван Михайлов, Breaking.bg

 

В петък, 9 април, зададох няколко въпроса на "новото лице" в Народното събрание Татяна Дончева. Те бяха свързани с работата й като зам.-председател на вътрешната комисия в НС и ръководството на подкомисията за контрол на специалните служби по време на "Тройната коалиция".

Припомням въпросите, защото много хора, включително и "новите политици", имат къса памет:

Г-жо Дончева, вярно ли е, че докато депутат от БСП и зам.-председател на вътрешната комисия в НС вашият телефон е плащан от бургаска фирма ?

Ако е така, по какви причини един толкова влиятелен депутат, председател на подкомисия за контрол на спецслужбите, трябва да ползва фирмен телефон ?

Това зависимост ли е ? Или конфликт на интереси ?

Имахте ли някакви финансови или икономически взаимоотношения с въпросната фирма ?

 

Днес от медиите научавам, че г-жа Дончева може да бъде избрана за председател на Народното събрание. И понеже е "нов политик", с "нов морал", "борец срещу олигархията, диктатурата, хунтата, корупцията" и каквото се сетите си позволявам да й задам още въпроси. На първите не получих отговор, не се надявам да получа отговор и на тези. Защото "борбата с корупцията" се води само когато и отърва.

 

Та да питам:

Плащал ли ви е телефона обвиняем за източване на над 5 милиона лева от бюджета?

И защо ? Какви услуги сте му предоставяли вие?

Лобирали ли сте за тази фирма?

Познавате ли другият обвиняем по това дело, за източване на над 5 млн. лева от бюджета с ДДС-измами, Златимир Иванов-Златко Баретата? Мутра ли е Баретата или?

Каква е връзката на фирмата, която ви е плащала телефона, с БСП?

Получавало ли е въпросното дружество щедри обществени поръчки по време на кабинета "Орешарски", на БСП и ДПС, и в какъв размер?

Какво отношение имаше същата фирма към строителството на оградата с Турция по време на същия кабинет и колко пари спечели от това?

Вкарвали ли сте доверени лица на собственика на фирмата, която ви плащаше телефона, в кандидат-депутатските листа на вашата партия "Движение 21" в Бургас на парламентарните избори през 2014 година?

А в листа за общински съветници на "Движение 21" пак в Бургас през 2015 година?

Надявам се все пак "новото лице" да не се окаже с толкова къса памет. И се надявам поне някой да зададе тези въпроси на Татяна Дончева при евентуалното и избиране за председател на Народното събрание. Мутри вън!

Още от "Мнения и анализи"

Ето защо Божков поръчал ликвидиране на "Бюрото по защита" - иска сваляне на охраната на свидетелите по делата му. Радев,

Атаката срещу "Бюрото по защита" обаче показва и сложния механизъм от зависимости и интереси, с които най-богатият българин е оплел новото ОФ и очевидно близкия му Румен Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени