Паници за соц носталгици

Нека си припомним как през 2019 година президентът изпрати пламенни слова, с които да засвидетелства мили очи пред най-твърдия си електорат

Събор на русофили край язовир "Копринка"
Събор на русофили край язовир "Копринка" Източник: За Казанлък

Русофилското войнство в страната дълги години си знаеше – с края на лятото идва и съборът на язовир "Копринка". И така шестнайсет поредни години. Да, ама корона вирусът наложи тригодишна пауза на разветите червени знамена и евтините кебапчета. Сърце русофилско обаче не трае, време е за събор!

 

Този път локацията е сменена, купонът няма да е на култовия язовир "Копринка". Речите, знаменцата и кебапчетата, ведно с носталгиците по соц времената, се местят в местността "Паниците", край Калофер. Формалният повод е честване на 145-тата годишнина от Шипченската епопея.

Събитието ще се проведе на 25 септември, а организаторите от Национално движение "Русофили" обещават "богата литературно-музикална програма". Дали тя ще включва и поздравителен адрес от името на държавния глава Румен Радев, това засега остава загадка.

 

Нека си припомним как през 2019 година президентът изпрати пламенни слова, с които да засвидетелства мили очи пред най-твърдия си електорат, събрал се край водите на "Копринка": "Връзките между двата народа имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето".

 

Съвсем честно си го е казал господин президентът, в неговите очи бъдещето на България продължава да е пряко свързано с Русия. Нищо, че сме страна-членка на ЕС и НАТО, тия неща кой изобщо ги гледа! Важното е да се спазва линията, зададена от партията-майка. Да не забравяме, че идват избори, председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, срещу когото в Специализирания наказателен съд има внесен обвинителен акт за шпионаж, ще се явява на парламентарния вот. Партията "Русофили за възраждане на Отечеството" е регистрирала листата си за 25-ти МИР – София.

 

Много "възраждания" й се събраха на тази държава, все по-често си задавам въпроса – а европейската ни принадлежност кой ще възроди?

 

Източник: в. "Стършел"

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени