Първият месец на Байдън

Няма по-важно за Кремъл от подновяването на Новия START и Байдън покорно се съгласи

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Theins

Огнян Дъскарев, журналист и преводач

Първият месец на левия радикал в Белия дом беше ужасен, въпреки ахканията и охканията на Западна Европа. Ето защо:

  • Най-крайният имиграционен проектозакон в историята на САЩ, който разбира се няма да мине в Сената, защото трябват 60 гласа. Направих си труда да прочета донякъде: 11 млн незаконни имигранти ще получат паспорти до 8 год, за да гласуват за левицата, всеки незаконен имигрант, обявил се за политически преследван, незабавно има право на работа, докато му се уредят формалностите (след много години), всеки работодател, отказал работа на такива имигранти се глобява 50 хил.щ.долара (да, правилно прочетохте), всички изгонени от Тръмп незаконни имигранти имат право да обжалват (и това правилно прочетохте), спиране на Стената на Тръмп, спиране за 100 дни на всички депортации, включително на престъпници - шофиране пиян, лъжи в имиграционни документи, кражби с взлом (правилно прочетохте). На практика - широко отваряне на Южната граница, което е супер за картелите и китайските им господари. Картелите владеят Мексико (там на практика няма власт, главно беззаконие). От Мексико, заради вече отворената граница картелите масивно ще вкарват изкуствен наркотик, фентанол, китайско производство. Китай и картелите са в съдружие, за да убиват десетки и десетки и десетки хиляди амер годишно. Защо властите го позволяват? Байдън пуска европейци в САЩ само срещу отрицателен PCR тест, но няма проблем да пуска в САЩ около 4000 всеки ден "имигранти" от Централна Америка, които масово разнасят вируса. Защо?
  • При Тръмп САЩ станаха нетен производител на петрол, Байдън забрани петролопровода Кийстоун, най-малко 11 хил работни места загубени, забрани сондажите за газ и нефт на държавни земи. В Тексас, енергийното сърце на САЩ около 20-35% от енергията се добива от зелени енергии, поради тежката зима зелените енергии отидоха по дяволите. В резултат - тежка криза, 4 млн. без ток, много повече загинали, отколкото при Капитолия на 6 януари т.г. Байдън се сети да се обади по тел в Тексас на шестия ден след кризата. (Ако Тръмп се беше обадил на 6-ия ден след дадена криза?)
  • На думи Байдън е против Китай и Русия. Невярно: Кремъл свирна на Белия дом за подновяването на Новия Старт, и Байдън отвърна покорно. Кремъл отчаяно иска да поднови Новия Старт, Тръмп знаеше това, ето защо постави условия. Няма по-важно за Кремъл от подновяването на Новия START и Байдън покорно се съгласи. Защо? Уж е против Китай, но изостави забраната на Тръмп за TikTok, китайската социална мрежа, може би шпионска, отмени забраната на Тръмп за училищата Конфуций, с огромно влияние и китайски огромни пари, в американските колежи и гимназии, назначи за шеф на ЦРУ (!!!) човек явно свързан с Китай, ще поднови съглашението с Русия, Китай и ЕС с Иран. Това е огромна услуга за ислямо-левичарския ЕС, Китай и Русия (Нали е против последните две?) Но, (винаги има "но") - като че ли ще остави митата върху китайските вносни стоки, въпреки, че левичарските медии ги обявиха за търговска война с Китай, която ще навреди на амер купувачи. Хм, защо ще остави митата? Мислете!
  • Междувременно: почина легендарният десен радиоводещ Ръш Лимбо. Помня го от средата на 80-те, когато обвиняваше Рейгън, че е твърде любезен с Кремъл!! Тогава Рейгън беше от героите ми (и сега е), но когато чух отчетливо, че друг влиятелен американец го обвинява в слабост към КПСС, е, помислих си, че има и по-големи герои! Лимбо буквално затри с десетки и десетки милиони слушатели всеки ден левичарските медии преди и след Мрежата, което беше огромно постижение. Той издигна на непостижимо високо ниво радиото, защото го превърна в гигантски десен мегафон - насочен към Америка. Това левичарите никога не простиха. Ето защо паднаха по очи в калта, от омраза

    Ръш Лимбо и Доналд Тръмп
    Ръш Лимбо и Доналд Тръмп Източник: Twitter
    Но, въпреки всичките нещастия и гигантски измами ще има живот и след маймуните ("Колкото по-високо се изкачва маймуната, толкова по-добре се виждат задните и части").

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени