Петър Ангелов - Дарев: Путин е политически труп

През цялата си история Русия постоянно се е опитвала да надене вериги на нозете на други народи, превръщайки ги в част от собственото си робство и скотски живот

Петър Ангелов - Дарев
Петър Ангелов - Дарев Източник: Фейсбук

Във фейсбук профила си Петър Ангелов - Дарев публикува своето мнение-анализ:

 

"Путин е политически труп. Кой и кога ще  изнесе от бункера отмъстителния и жесток диктатор е въпрос, който хората от обкръжението му си задават единствено чрез размяна на погледи,  запазвайки  мъртвешко мълчание. Срещата на съвета за сигурност преди войната с Украйна представляваше зловеща картина. Пърформанс,  режисиран от диктатора, чиято цел бе да създаде илюзия, че решенията се вземат колективно.

 

Отдалечени на двадесет и пет метра от него, приближените  поединично изказват мнение, заставайки прави. Наришкин, шефът на разузнаването се опитва да си каже правилните реплики, но се обърква, пребледнява като първолак, и с лице сякаш извадено от хладилник, сричайки  се поправя. Лицата на всички са напрегнати и изопнати. Цари страх. Те се страхуват от фюрера и той се страхува от тях. Всички знаят какво предстои, освен фюрера, който живее в своя действителност.

 

Предвижданата от него светкавична война с Украйна , планирана   да завърши с парад на победата в Киев, се  превърна  в пълно фиаско, в катастрофа с десетки хиляди жертви  и от двете страни. Километричните колони от танкове, бронетранспортьори и камиони, тръгнали към Киев,  приличаха  на парад сниман от "Мосфилм". Тръгнала към големите укрински градове, дрънчащата метална армада   е посрещната с изстрелвани от рамо  ракети Javelin и Stinger, превръщайки я  в километрична горяща факла.

 

Украинските шосета и поля  наподобяват  огромно гробище, където стърчат металните скелети на една разпадаща се империя. Овъглените трупове на руските окупанти стоят със седмици в машините, без да има кой да ги извади и погребе. Катурнати камиони с отворени врати от които се носи все същият мръсен въздух, идващ от типичната руска, скотска мърлящина и разхвърляност. До зацапани с машинно масло  дрехи се търкаля счупена бутилка с водка  и пакети с храна, чиито срок е изтекъл през 2015 г.  

 

Целият този застинал и печален паноптикум е като  част от вечната картина на руската военна история, която така и  не можа да изпълзи от бездната на собствената си имперска митология. Народ, който никога не е свалял веригите от собствените си нозе,  през цялата си история постоянно се е опитвал да ги надене  на нозете на други народи, превръщайки ги част от собственото си  робство и скотски живот.

 

Сценарият на нискостебленият кабинетен чекист бе за три дни да влезе в Киев. Бе сигурен, че  мудния, процедурен, политически импотентен Запад, докато стигне до консенсус  и обяви санкциите, те вече щяха да изглеждат безсмислени, тъй като  в Украйна щеше да има вече марионетно правителство. Но ниският сатрап  претърпя провал. Силно мотивираната, въоръжена до зъби украинска армия, подпомагана и насочвана от американското космическо разузнаване, изскача от засади с преносими на рамо ракети  Javelin, бързо превръща руските военни армади в купища пламтящо желязо.

 

В момента руският психопат вече не  воюва с украинската армия, води варварска война с мирното население, като обстрелва с ракети и гаубици  цивилни сгради, избива невинни хора - жени, старци и деца. Мариупол и Чернигово вече реално не съществуват като градове, сринати са със земята.  Снимки и кадри с рушащи се от бомбите сгради, с бягащи от свистенето на шрапнелите боси деца по асфалта, изнасяните на носилки бременни жени изпод развалините,  обиколиха света.

 

Избягалият в чужбина драматург Шендерович пише : " Не знам как и колко десетилетия ще са необходими да  измием думите "Русия" и " руско" от мръсотията и кръвта, с които ги опръска Путин". Забавените, но съкрушителни, икономически санкции, до края на лятото  ще  превърнат страната в икономическа пустиня. Цялата промишленост, самолетна, военна, фармацевтична, електронна, космическа, дори вагоностроителна, зависи от западни компоненти, чипове и детайли.  

 

В магазините вече се бият за захар. Да не говорим за лекарства, медицинска апаратура и инструментариум. Западни компании напускат страната, очакват се милиони безработни. Руските олигарси, чиито семейства живеят на Запад са с блокирани сметки,  многоетажните им яхти, с големината на прогимназии в Ница и Сен Тропе са арестувани. Руският генералитет също е недоволен от безсмислената и безизходна война, от санкциите, които променят начина на живот на семействата им.

 

В тези среди  цари мъртвешка тишина. Всяка "неправилно" произнесена фраза във връзка с войната е опасна за здравето… Много от изследователите на Русия, стигат до извода , че тя едва ли би могла да съществува без своята  страхопроизвеждаща система на насилие. Казано по друг начин,  това е самопораждаща се, самодостатъчна, абсолютистка (тоталитарна) власт, поставяща се над човешкия и божествен морал, право и справедливост - система, създаваща, боравеща и акумулираща страх.

 

Късокракият фюрер е зачистил политическият терен, неговите опоненти или са в затвора, или под земята. Терорът се засилва. Последната седмица е започнал да държи под домашен арест  генерали от ФСБ. Той няма повече път назад, ръцете му са окървавени до лактите. Въпреки това, голяма част от населението подкрепя войната. Зомбирано и закърмено от пропагандата на тема имперско величие, то вече не е способно да възприема никаква друга действителност, освен тази, която му показват по телевизията. Цялата базисна тъкан, върху която съществува тази страна е лъжата и ненавистта към други народи, към които руснакът не изпитва никакво съчувствие.

 

"Цяла Русия се е покрила с лъжи, като краста", бе написал  режисьорът Шукшин. Но дори и да ядат само сняг,  Путин ще го унищожи неговият кръг, никаква революция няма да има. Загнезденият дълбоко в масата руснаци тъмен, дестабилизиращ и разрушаващ страх води до примирение и деградация. Повече от половината население на тази опустяваща, мразовита територия живее с двеста долара на месец, а тридесет и пет милиона от хората  нямат топли тоалетни.

 

В огромна част от училищата в руската провинция също няма вътрешни тоалетни поради липсата на канализация. Когато чувам как руският сатрап изнудва и заплашва света с ядреното си ракети, се сещам за думите на един  руски политически аферист, който бе казал : "Цялата история на тази нация е потънала в лайна и тя желае да потопи там целия свят".

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени