Петьо Блъсков: Защо да ходи в НС Борисов? За да могат три истерични жени в сложна възраст да го ругаят ли?

ГЕРБ рязко ще увеличи резултата си при предсрочни избори, прогнозира още той

Петьо Блъсков
Петьо Блъсков

"Посланията на новия парламент са аморфни, неразпознаваеми. Всеки тегли нанякъде. Много неприятно усещане има още от първите дни. В българския парламент в момента има три партии, които могат да се нарекат партии, с всичкия си реквизит, история. Това са ГЕРБ, БСП и ДПС, останалите, които са там са някакви самодейни кръжоци по политика, сформирани на базата на някакви улични събития", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Петьо Блъсков, главен редактор на "Труд". Той заяви, че не може да има партии на протестите, защото партията трябва да е с ясна идеология и лице, а такива в настоящия парламент са само ГЕРБ, БСП и ДПС, като последните са политически победител от изборите, докато ГЕРБ са електоралните.

 

"Това са случайно органиирани неполитически групи, които нямат идеология, нямат политическа физиономия, не може да ги наречете леви, десни, център и т.н. Затова те си измислиха един кретенски термин - "партии на протестите". Какви са тези "партии на протестите?", възмути са Блъсков. 

На въпрос защо от ПП "Има такъв народ" продължават да пазят мълчание журналистът предположи, че "още гонят заека", който да предложат за министър-председател. С това мълчание Слави отблъсква хората. Това мълчание е лошо, защото хората не знаят за какво става дума, посочи Петьо Блъсков и изрази съмнение, че Слави Трифонов ще успее да формира правителство, тъй като не разполага с хора. "За мен има двама победители на тези избори – електоралният и безспорен победител е ГЕРБ, докато ДПС са политическият победител. Ако ДПС не подкрепят Слави, той не може да направи правителство'', смята журналистът. Според Блъсков и трите техники за гласуване – машинното, електроното и по пощата са "чудесен инструмент" за манипулиране на изборите.

 

Относно кандидатурата за премиер на Даниел Митов журналистът заяви, че в негово лице "България е загубила един истински и сериозен министър-председател". Петьо Блъсков оправда нежеланието на премиера в оставка Бойко Борисов да се яви пред народните представители. "За какво да отиде да го ругаят. Парламента има един огромен проблем. Сега, да не ми се разсърдят, но това са едни жени, в особена възраст, в която преобладават истерични състояния. Те са три жени, знаем ги всички, но да не ги споменавам тук...Ама, защо да не ги споменавам - Танчето Дончева, Мая Манолова и г-жа Нинова. Те са в една сложна възраст, това се отразява на характера и на резултатите от работата в парламента. ", попита реторично той. Накрая Блъсков прогнозира, че е възможно ГЕРБ "рязко да повиши подкрепата си", ако се стигне до предсрочни избори

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени