"Плановете" на Русия срещу НАТО ще доведат Алианса почти до Санкт Петербург

Това написа в Twitter Михаил Подоляк

Съветникът към украинското президентство Михаил Подоляк
Съветникът към украинското президентство Михаил Подоляк Източник: UA News

Русия аргументира пълномащабната си война срещу Украйна с желанието да предотврати встъпването й в НАТО. Истината е, че вследствие на тази агресия и сигурното встъпване на Швеция и Финландия в пакта, Москва ще "получи" НАТО на половин час от Санкт Петербург. 

 

При това след като претърпи загуби в армията и икономиката си. Това написа в Twitter Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент. 

 

 

"Русия заявява, че е започнала войната, за да не допусне влизането на Украйна в НАТО. След влизането на Швеция и Финландия Кремъл ще получи НАТО на половин час път с кола от Санкт Петербург. Над 20 хиляди загинали руски войници. Разрушена икономика. Пълна изолация. По "спецоперацията" върви по план. Какъв план е това?", отбелязва Подоляк. 

 

Както вече писахме, правителството на Финландия обсъжда и е склонно да подкрепи присъединяването на страната към НАТО. Правителството на Швеция вече е решило да подаде заявление за членство в НАТО на срещата на Алианса в Мадрид в края на юни. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени