Подаръкът на Байдън за талибаните

13-те загинали американски войници на летището в Кабул завинаги ще тежат на съвестта на Байдън и хората му

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Pixabay

Огнян Дъскарев, журналист и преводач

 

Кадрите на кървавите, разкъсани трупове в изпражненията и близките им край летището, които крачат и бъркат в изпражненията, за да ги търсят, са от най-страшните неща, които съм виждал.

 

Цифрите по-долу няма да прочетете и видите в нито една българска медия. Байдън и неговото военно министерство подариха най-новото оръжие на САЩ, платено от обикновените американци на цена от около 85 млрд. долара /осемдесет и пет милиарда долара/ на терористите-талибани:

1/ Бойни хеликоптери - MI 17 - 33 бр.

2/ Бойни хеликоптери - MD 530 - 43 бр.

3/ Fixed wing aircraft C- 130 transports - 4 бр.

4/ Еmbrauer (EMB) 314/A29 Super Tucano - около 23 бр. - това е бразилски самолет на въоръжение в US Army в Афганистан

5/ Cessna 208 - 28 бр.

6/ Cessna AC-208 Strike Aircraft - 10 бр.

7/ Humvees - 22 174 бр.

8/ Бронирани коли - 634 бр.

9/ Бронирани джипове - 155 бр.

10/ Танкове - 169 бр.

11/ Обикновени джипове, мощни - 42 хил. бр.

12/ Картечници - 64 363 бр.

13/ Камиони - 8000 бр. /големи, стават за всякакви цели/

14/ Автомати - 358 530 бр.

15/ 126 295 пистолети

16/ Очила за нощно виждане - 60 хил. чифта

Източник: SPECIAL INSPECTOR GENERAL FOR AFGHAN RECONSTRUCTION (SIGAR)

 

Извод: Очевидно Байдън и хората му се погрижиха за талибаните - как те да се сражават и как да подкрепят другите ислямистки терористични групи. Този огромен подарък на Байдън несъмнено заплашва свободния свят. Афганистан е заобиколен само от земя на врагове на Америка, няма излаз на море.

 

Сега след щедрия подарък на Байдън, Афганистан ще бъде желано убежище за всички терористи, които мразят Америка и ЕС. Извод: "Това е от най-ужасните външнополитически решения в историята на Америка….това е по-лошо от Сайгон", сенатор Мич Маконъл, шеф на дясното малцинство в Сената. Този е все още влиятелен сенатор и в никакъв случай не е приятел на Тръмп.

 

Извод: Горните въоръжения, подарени от Байдън и Пентагона на талибаните са на стойност около 80% от всички оръжия, продадени на Израел от САЩ след войната, за да се защитава еврейската държава от съседите си!! МИСЛЕТЕ!!

 

САЩ несъмнено ще изоставят на главорезите десетки хиляди афганистанци, които им помагаха 20 години. САЩ несъмнено ще изоставят американци - не по-малко от десетки, а това ще бъде най-лошото заложническо положение в историята на Америка.

 

13-те загинали американски войници на летището в Кабул завинаги ще тежат на съвестта на Байдън и хората му. Както и повече от 170 невинни афганистанци, които загинаха в мръсната вода на канализацията около летището.

 

Кадрите на кървавите, разкъсани трупове в изпражненията и близките им край летището, които крачат и бъркат в изпражненията, за да ги търсят, са от най-страшните неща, които съм виждал. И да - това е по вина на Байдън и хората му.

 

Извод: Байдън и хората му подложиха Америка на най-унизителното унижение и поражение след войната. Това със сигурност ще разпали още повече антиамериканските чувства по света. Америка ще бъде представена, като слаба, неспособна дори да спаси собствените си граждани и чужди помощници - от антиамериканците, които мразят Америка. Мислете!

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени