Подоляк за Пригожин: В Русия започва Смутното време с много смъртни случаи

В момента, когато Пригожин спря на 200 километра от Москва и след това неочаквано обърна колоните си, той доброволно и усърдно подписа собствената си смъртна присъда

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Politico

"Бързото потвърждение за смъртта на Пригожин от представители на Федералната агенция за въздушен транспорт изглежда изключително изненадващо. Обикновено отнема известно време след самолетна катастрофа, за да се установи точно кой е бил на борда. Следователно тук има едно от двете: или явно знаят и нарочно докладват, защото за нелоялност - за смърт. Или е шокова реакция и нарушение на вътрешните протоколи". Това коментира пред сайта "Медуза"  Михаил Подоляк, съветник в канцеларията на президента на Украйна


И продължава:
"Въпреки това, ако действително се е случила самолетната катастрофа, това със сигурност потвърждава, че е започнал нов етап във вътрешната политика на Русия. Смутното време започва с множество смъртни случаи. Причините за катастрофата с Пригожин и последвалото затягане са няколко:
Първо, юнското въстание изплаши Путин твърде много.
Второ, бунтът напълно унищожи репутацията на Путин и силите за сигурност, които уж държаха всичко под пълен контрол.
Трето, в момента, когато Пригожин спря на 200 километра от Москва и след това неочаквано обърна колоните си, той доброволно и усърдно подписа собствената си смъртна присъда.

 

Путин не прощава на никого лепкавото чувство на собствения му страх. Това е невъзможно. Подобно демонстративно отстраняване на [Пригожин] е директен сигнал към елитите, че започват бруталните убийства на "своите" хора в Русия. Заради мащабната нервност, недоверие, подозрителност, която завладя Путин.


Смятам, че това също е пряк сигнал към западните елити, че Путин знае как да се страхува силно. Но той не прощава да бъде унижаван, оскърбяването чрез подкрепата за Украйна, заповедта на Международния наказателен съд и т.н. И следователно неправилно приключилата война, компромисните варианти, поредните споразумения от Минск са голям проблем. С изключителни последици. Путин ще си отмъщава. Хибридно.

 

И накрая, това е сигнал за руската армия, че там наистина няма "герои" и че всяка нелоялност ще се наказва със смърт и че са възможни само "безобидни герои". Основната задача на армията е да убива, да умира и да не плаши Путин."

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени