Политологът Антон Тодоров: Тръмп излъга в дебата с Байдън, че Иран по негово време не е финансирал терористи - нека го разобличим

Днешната лъжа на Тръмп е оборена още през май 2020 г. в интервю на неговия тогавашен държавен секретар Майк Помпео

Джо Байдън-Доналд Тръмп
Джо Байдън-Доналд Тръмп Източник: Колаж/Zonanews

Антон Тодоров, политолог
Фейсбук

Вместо да се прехласвате емоционално - и без факти - или да мразите - пак без да имате факти - ви предлагам едно просто нещо - проверявайте всичко, което Тръмп казва. И ще видите, че лъже в 90 % от случаите (или най-малкото преувеличава зверки). Този човек наистина е с архихипертрофирано его - ако скочи от него, ще се самоубие. Предварително казвам, че в тези избори съм категорично на страната на Байдън и мотивацията ми за тези анализи е повлияна от това - какъвто и да е Байдън, той е много по-приемлив ОТ ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И СВОБОДНИЯ СВЯТ, отколкото Тръмп.
И така, нека разобличаването на лъжите на Тръмп започне сега. В дебата, завършил преди няколко часа Тръмп каза буквално, че по негово време Иран е спрял финансирането на терористични групи, вкл. Хизбола.
Проверка! Четем интервю през май 2020 г. на държавния секретар по времето на Тръмп Майк Помпео, публикувано на сайта на Държавния депратамент на САЩ:
"Те (Иран) използват ресурсите, с които разполагат, за да продължат да финансират "Хизбула" в Ливан и да заплашват държавата Израел, да финансират иракски терористични шиитски групировки, всички неща, които са правили исторически – продължават да изграждат способностите си, дори когато хората в собствената им страна страдат (...)".
Как беше - когато фактите говорят, Тръмп трябва да спре да лъже.

Майкъл Помпео
Майкъл Помпео Източник: U.S. Department of State


 

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Кремъл поддържа фалшиви представи за ред и стабилност

Русия и Венецуела подписаха меморандум за разбирателство, насочен към противодействие на "принудителните мерки", което вероятно ще покаже на Запада, че Кремъл има влияние в западното полукълбо

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени