Политологът Олга Курносова: До края на годината Путин вече може да не е президент на Русия

Още в началото на октомври руският публицист и политолог Андрей Пионтковски заяви, че самият Владимир Путин се е поставил в много заплашителна позиция, като е обявил частична мобилизация в страната

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: ТАСС

Владимир Путин има само две възможности - транзит на властта под негов контрол или същият процес, но без негов контрол. Това каза руският политолог Олга Курносова в ефира на телемаратона Freedom.

 

Според нея, ако Крим се върне под контрола на Украйна, то в новогодишното си обръщение Путин може да каже: "Уморен съм, тръгвам си". Украинските власти вече обещаха, че ще си върнат и украинския полуостров Крим.

 

"Сега за Владимир Путин има само два изхода: транзит, който ще се осъществи под негов контрол и за това той сам трябва да напусне, и транзит, който ще се осъществи без никакво негово участие, когато той някак си слиза от стола...", каза експертът.

 

Ако до края на годината Украйна си върне Крим, то това ще е сигурният край на управлението на Путин. Руският диктатор е наясно, че всяко следващо военно поражение в Украйна ще означава край за него.

 

Още в началото на октомври руският публицист и политолог Андрей Пионтковски заяви, че самият Владимир Путин се е поставил в много заплашителна позиция, като е обявил частична мобилизация в страната и се е опитал да анексира части от Украйна, които руската армия не владее.

Още от "Мнения и анализи"

Евродепутатът Асим Адемов: Тези шарлатани Кирил Петков и Асен Василев върнаха в страната ни Рашков и Рашковщината

Какво по-логично от това, след толкова години на преход, да се прегърнат, напр. един комунистически следовател като Бойко Рашков и един комунистически прокурор като Атанас Атанасов, пише Адемов

Прочетете повече прочетете повече

"Вашингтон пост": Решенията на Вашингтон и Берлин за изпращане на танковете проправят път към мащабна промяна в силовия

Изтребителите ще са "следващото голямо препятствие (...) Ако получим такива, предимствата (за нас) на бойното поле ще са направо огромни", прогнозира Юрий Сак, говорител на министерството на отбраната в Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени