Политолози считат, че е по-вероятно да отидем на нови избори

Според Стойчев едва ли е останал някой оптимист, който да смята, че в такава конфигурация парламентът е способен да формира устойчиво мнозинство

Стойчо Стойчев
Стойчо Стойчев

Възможността за нови избори е напълно реална. Около това мнение се обединиха политолозите Димитър Ганев от "Тренд", Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов по време на дискусия по темата в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

 

Според Стойчев едва ли е останал някой оптимист, който да смята, че в такава конфигурация парламентът е способен да формира устойчиво мнозинство, което да води смела, реформистка законодателна програма.

 

Подобно е мнението и на Ганев, според когото от гледна точка ПП и ГЕРБ колаборация ще доведе до катастрофа. "Две трети от електората на ПП на другия ден ще напуснат редиците й.

 

Ако ГЕРБ влезе в коалиция тип "Вежди Рашидов", това ще доведе до катастрофа на местните избори. И двата субекта в НС виждат своя интерес през нови избори. Вероятно резултатите ще бъдат сходни, може да имат структурни промени, но няма да са фундаментално различни", коментира Ганев.

 

Според Любомир Стефанов БСП и ПП не са скъсали своето партньорство, но използват възможността пред камерите да си кажат неща, които не са изяснили от времето на участието си в предишния кабинет. Двете партии градят профила си по различен начин, смята Стефанов.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени