Полк. Владимир Миленски: Руската армия воюва по дивашки методи

Трябва да си пълен морален изрод, за да повтаряш руските лъжи за Буча, каза украинската журналистка Соня Мартинюк

Полк. Владимир Миленски
Полк. Владимир Миленски Източник: Скрийншот/NOVA

Полковник Владимир Миленски от Атлантическия съвет на България посочи пред NOVA, че това, което се вижда в Украйна, е почеркът на армията на Руската федерация, без значение на националностите в нея. "Това е провал на командването и на подготовката на руската армия, който не се е случил по време на войната”, коментира той.

 

По думите на Миленски руската армия стои в миналото. "Тя на практика воюва по методите, които помни от Втората световна война и методите, които затвърди като свои знания за воюване в Чеченската война и в Грузинската война. Те не са научили нищо ново”, е мнението на полковника.

 

Той каза, че моралният компас в руската армия е същият. "При тях ги няма тези задръжки, които се налагат посредством обучението на въоръжените сили, когато те са професионални. Как мислите се възпитава един войник, когато го викаш от домашното му огнище? Воюването изисква специално поведение и самоконтрол. Руската армия не е професионална и воюва по дивашките методи”, категоричен е Миленски.

 

Украинската журналистка Соня Мартинюк
Украинската журналистка Соня Мартинюк Източник: Скрийншот/NOVA

Украинската журналистка Соня Мартинюк коментира твърденията на руската страна, че кадрите от Буча са неверни: "Дори руската публика започна да критикува опроверженията, че труповете си движат ръцете и се местят в Буча. Има международни наблюдатели и журналисти там”. Според нея няма две гледни точки в този конфликт: "Или са на страната на лъжата, или да си на страната на истината”. По думите ѝ е недопустимо вече да се цитира ТАСС като източник на достоверна информация. 

 

Соня Мартинюк обясни, че изпратените руски войски най-често са представители на малцинствени групи: "Путин провежда етническо прочистване и в собствената си държава. Представителите на малобройните народи нямат право да воюват. Унищожаването на генофонда води до изчезване на тези народи. Но вижте кои воюват в Украйна. Путин си решава етнически проблем”.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени