Правителството на лъжците – политически шанаджии* налапаха властта

Стягайте коланите-идва "Радева зима"

Служебното правителство
Служебното правителство Източник: МС

Тодор Александров, Breaking.bg

 

"Сгрешил съм. Не е плащана такса от 700 000 лева за Лувъра за разходите по изложбата там през 2015 година". Това обяви фамозният министър на културата Велислав Минеков пред партийната телевизия 7/8. Преди това обаче придворният скулптор, протестър, носач на ковчези и поругател на паметниците на културата, се вихреше с "разкрития за злоупотреби за милиони". Без дори да даде факти и доказателства.

 

Важното е да има фойерверки, "бомби", "разкрития", "изхарчени милиони", "проверки" и "борба с корупцията". За съжаление ковчежникът Минеков не е сам. И не е изключение в правителството. Напротив. Всички министри, цялото правителство е кабинет на лъжците. Като се почне от военния чиновник, който не ходи до тоалетната без заповед, Стефан Янев и се стигне до дъртата мажоретка Комитова, незнайно по какви критерии назначена за министър на регионалното развитие.

 

Помни ли някой вече "аферата с подслушването на опозиционни политици и протестиращи" ? Не, разбира се. Защото такива няма. Но сталинистът Рашков се вихри един месец по темата-той знаел, но нямало да каже.

Доказателства-няма. Това обаче не попречи на министъра на вътрешните работи да изгони кадърни хора от МВР, да се гаври с професионални полицаи и да тъпче редови служители, защото "били подслушвали незаконно".

 

Странно, заради измисленото подслушване бяха разпердушинени ГДБОП, Националната полиция, СДВР, Вътрешна сигурност и Инспектората на МВР. Обезглавиха ДАНС, но…никой не пипна дирекцията, която реално използва СРС-та-ДАТО. Защо ли ? Дали заради директора Китов, от времето на Орешарски или пък заради зам.-директора Борисов, приятел на Рашков и зет на един червен болшевишки генерал?

 

За действията на бившия комунистически следовател в МВР като слон в стъкларски магазин може роман да се напише. Надявам се при нормално правителство след изборите новият министър да обяви какво е заварил след него. Картината ще е ужасяваща, уверявам ви.

 

Какво да кажем за Киро Харварда и язовирите ? За ортака му Василев, довел от Дубай многоооо близкия си приятел Спецов в НАП, натъпкал митниците с червени протежета от времената на Тройната коалиция и Орешарски. А между другото какво стана с проверката на Спецов и пробутаната от него фирма с милион задължения на престъпник ? Голяма проверка ще е, щом толкова се просрочи. Можем да се басираме, че тя няма да приключи до края на служебното правителство.

 

Чужди медии съобщават, че България унищожава ваксини, за които са платени милиони левове държавна пара. Къде е бившият седесар от Дупница Стойчо Кацаров, антиваксърът, който провали ваксинацията и последиците от това ще се видят на есен? Ще ги платим ние. Мажоретката Комитова, с бодита и сцепени дънки, която не знае откъде се строи магистрала "Хемус"?

 

Спортният министър, със заместник доверено лице на Цветан Василев, който обърка финансирането на спортни организации, та се наложи на другия ден да се обяснява. Да изреждам ли още гафове на временното правителство на Румен Радев, което вкара третата политическа сила-БСП през задния вход във властта? Правителство съставено от политически шанаджии и техни хора-като седесаря Кацаров, станал наемник на комуниста Радев, за да сбъдне министерската си мечта. С политическия шанаджия Антон Кутев, завършил кинознание в Москва, но уреден три години на държавна лапачка в борда на ЧЕЗ. Кутев и правосъдния министър Янаки Стоилов бяха изритани в миманса от Корнелия Нинова в БСП. Но сега колят и бесят във временното правителство.

 

Двамата харвардци-Василев и Киро Язовира, служители на Прокопиев и Христо Иванов. Които трябваше да свършат основната работа – ББР да отиде в ръцете на Прокопиев и Дай, България. Политически шанаджия е и главният кукловод Румен Радев, който самодоволно хвали правителството си, че се справяло. Издигнат от нищото от БСП, в момента обитателят на "Дондуков" 2 кове интриги срещу столетницата и шефката Нинова, за да унищожи партията и да я замени с негова. Тази на Слави Трифонов, зад който наднича Ахмед Доган.

 

Бъдете уверени, че на харвардско-комунистическата групировка от политически шанаджии, овладяла властта не и пука нито за България, нито за българите. И се пригответе за "Радева зима". Золумите на временното правителство ще ви се сторят песен в сравнение с това, което идва след него. Българино-стягай коланите и дупе да ти е яко.

 

*Шанаджия на жаргон-мошеник, измамник; също така отклонил се от правилата наркодилър, който лъже босовете си

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени