Председателят на парламента определи като недопустим пост на Елена Гунчева от "Възраждане"

Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо, добавя той

Никола Минчев, ПП
Никола Минчев, ПП Източник: Zonanews

С публикация в профила на Народното събрание във "Фейсбук" председателят на парламента Никола Минчев определи изяви на депутат като "недостойни и недопустими" и посочва, че според чл. 29 на Виенската конвенция "всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите".

 

От съобщението на Минчев в социалната мрежа не се разбира към кой народен представител е адресирана критиката му, но според Zonanews  посланието е към депутата от "Възраждане" Елена Гунчева.

 

Елена Гунчева
Елена Гунчева Източник: Zonanews



Преди десет дни (на 18 март) тя написа следния скандален пост в своя профил във Фейсбук: "Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет", ако управляващите решат да изпратят военна помощ на Украйна. В текста на Гунчева има две съществени неточности: правителството отказва военна подкрепа за Украйна и цитираните от депутата на "Възраждане" оръжия се наричат "високоточни", а не "високоточкови".


"Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата", пише още Елена Гунчева, имайки вероятно предвид, че има готовност да посочи какъв е адресът в София на посолството на САЩ с посланик Херо Мустафа.


"По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо", отговаря председателят на парламента Никола Минчев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени