Проф. Георги Близнашки: "Барселонагейт" е дъвка, историята с кюлчетата и чекмеджетата бе изфабрикувана, Гешев показа висока класа

Съдебните магистрати се корумпираха, защото се политизираха

Проф. Георги Близнашки
Проф. Георги Близнашки Източник: СУ

Вижда се, че комуникацията в четворната е трудна. Това са партии с чужди идеологии. Обединява ги омразата към предишната власт. Това заяви категорично по БНТ бившият служебен премиер Георги Близнашки.

 

Не им се получи революцията през 2020 г. Нямаше предсрочни избори, отиде се към редовни. Корупцията е абстрактна тема по нашите ширини. Индексът на корупция сега е по-висок от времето на Борисов. Големият проблем е и днешните управляващи да не влизат в списъка на корупцията. Това е големият проблем. Случайно влезлите във властта вече присвояват, продължи с коментара си про.есорът по конституционно право.

 

Не е тайна, че Радевата революция е мащабен проект за подмяна на политическия елит в страната. Нали си давате сметка, че историята с кюлчетата и чекмеджетата бе изфабрикувана. Големият проблем с корупцията е, че тя е повсеместна, добави той.

Борисов не направи нещо повече от това, което направиха преди него. Смени клиентелата с други - с гербаджийска клиентела. Големият въпрос е това да се постави в нормални рамки. То го има навсякъде - в Европа и САЩ. Въпросът е корупцията да не се превърне в начин на живот, акцентира проф. Близнашки.

 

"Барселонагейт" е дъвка, от която нищо не излиза. Но е удобна. Държавният глава си позволи да се намеси в политическия живота.  И сега имаме негово правителство. Радев се опитва да се дистанцира, защото нещата отиват към катастрофални последици. Настъпва паника. Радев до такава степен е ангажиран с тези хора, че един ден като излязат на улицата, хората ще искат и неговата оставка. Резултати няма да има, допълни Георги Близнашки.

 

 

Не е нужно да си Баба Ванга, за да предречеш какво ще стане. Подобни правителства са обречени на неуспех. Като се размъти водата, отгоре излиза боклука. Истината е, че едно чуждо посолство иска да влияе върху съдебната власт. Води се безумен дебат за външната ни политика. Искат от нас да сме верни и предани към новия Съветски съюз. Искат да са ново начало, но не им се получава, продължи с анализа на политическата ситуация Близнашки.

 

Политиката е огромно изкушение. Всички искат да се занимават с нея. Гешев го превърнаха в страшилище, демонизираха го. Не разполага с такива властови ресурси. Прокуратурата под негово ръководство бръкна в стари рани - 28 случая от старата приватизация. Щом прокуратурата запретна ръкави и настъпи голямата паника, Гешев се превърна в страшилище. Така бяха демонизирали Сотир Цацаров, разкри една от най-важните истини в съвременна България проф. Георги Близнашки.

 

Тези атаки са изкуствени. Създават истерия около това. Гешев показа висока класа в НС. Много по-високо от опонентите му. Определени среди решиха, че могат да използват Съюза на съдиите. Смазаха следствието, сега прокуратурата. Корумпираха се съдебните магистрати. Политизираният магистрат, е корумпиран магистрат, безапелационно заключи той. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени