Проф. Илчев, попитахте ли баща си за нищожествата Тодор Живков и Жан Виденов, на които той бе министър?

Проф. Илчев, вашият баща бе министър на най-големите нищожества начело на българската държава. И ги обслужваше без никакъв свян, черпейки максимални привилегии за себе си, за своето семейство, за своя син

Проф. Иван Илчев
Проф. Иван Илчев Източник: БНТ

Петър Христозов, ПИК

"Боже Господи, какви нищожества стоят начело на българската държава!" Проф. Иван Илчев, "изпуснал" се в БНТ тази сутрин по адрес на Цвета Караянчева. Проф. Илчев е сериозен учен, бивш ректор на Софийския университет...Подобен изказ хич не му прави чест, особено когато става дума за дама. Не е осъзнавал, че думите му ще прозвучат в ефир, но това не го оправдава. По една единствена причина. Проф. Иван Илчев е син на дългогодишния министър на образованието при Тодор Живков и в кабинета на Жан Виденов - акад. Илчо Димитров. Автор на всички комунистически учебници по история. Официалният историограф на БКП. Възможно най-тежката номенклатура. Ако говори за "нищожества начело на държавата", Иван Илчев първо трябва да обясни разпитвал ли е баща си по този въпрос. И какво му е отговорил той.


Защото, проф. Илчев, вашият баща бе министър на най-големите нищожества начело на българската държава. И ги обслужваше без никакъв свян, черпейки максимални привилегии за себе си, за своето семейство, за своя син. Вие се движехте в правителствена "Чайка". Хранехте се от ведомствения стол на ЦК. Летувахте в Евксиноград и на Ривиера край Златни пясъци. Пиехте безплатна лимонада. Имахте възможност да се изучите в най-добрите университети по света. Да пътувате, докато народът бе пленник в сянката на Желязната завеса. Управлението на Тодор Живков, чийто верен раб бе вашият родител, остави България с външен дълг от 11 милиарда долара и напълно разбита икономика.

 

Управлението на Жан Виденов, чийто верен раб пак бе вашият родител, остави България фалирала, с над 1000 % инфлация, оглозгани банки и заплати от по 10 долара. Но вие имате нахалството да говорите за "нищожеството Цвета Караянчева". Цвета Караянчева? Това да беше проблемът на изстрадалото ни отечество, което още не може да се отърси от комунистическия гнет, аизнаглелите наследници на червената мафия продължават да разпределят порциите и да менторстват в обществото.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени