Проф. Коларова: И във втория си мандат основното нещо, което прави президентът Радев, е да слага ударението върху разделение и противопоставяне

На Шипка противопоставянето беше много остро, добави тя

Румяна Коларова
Румяна Коларова Източник: Прессекретариат на Президента

"И във втория си мандат основното нещо, което прави президентът Радев, е да слага ударението върху разделение и противопоставяне. Това го имаше и в речта му за 3 март. Имаше ясна конфронтация срещу "лепкавата политическа мъгла" - вече не назовава партиите, а го прави с атмосферни определения." Това заяви политологът Румяна Коларова в "Тази сетрин" по bTV.

 

"Голяма грешка на президента Румен Радев бе да се политизира 3 март, да се превръща в движение "3 март", което е ясно, че е политически проект. Дали той ще се реализира или не под егидата на президента, това няма значение", добави Коларова.

 

"На Шипка противопоставянето беше много остро. Ултраси русофили проявиха особена агресивност. С общи усилия трябва да предефинираме честването на Шипка", каза още тя. "Това, че освиркаха Росен Желязков не е прецедент, тъй като Кирил Петков, ако помните, бе замерян със снежни топки. Така че Шипка става мястото, където най-радикалните ултраси на русофилството не само, че се събират, но и показват агресия, което всъщност е изключително неприятно. Така че това трябва да се дава на обсъждане. Трябва с общи усилия да опитаме да предефинираме честването. Все пак става дума за национален празник. Разбирам да е когато там има някакви дни, свързани с отбелязване на военни победи, с някакъв вид руска идентичност. Тук беше много объркано и подменено онова, което е смисълът на Шипка. Всички знаем, че опълченците на Шипка са се били рамо до рамо с руски, финландски, украински и други войни", каза още Коларова.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени