Проф. Михаил Константинов: ГЕРБ загуби София, но спечели страната

Ваня Григорова ще има по-голям проблем, ако спечели София, защото БСП имат само девет общински съветници, коментира още той

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: БГНЕС

Местните избори не бяха опорочени. Това заяви бившият директор на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов пред bTV.

 

Той очаква на 5 ноември на балотажа между Васил Терзиев и Ваня Григорова да може да се гласува и с машини, и с хартия. Проф. Михаил Константинов посочи още, че не трябва да се гласува с машини не само в България.

 

Досега невалидните бюлетини са около 15%, защото българинът не може да гласува с преференции, смята той. На резултата на изборите може да се повлияе само с действителни гласове, а не с недействителни гласове, защото никой не ги отчита, по думите му.

 

Той обясни, че целта на изборите е да се проведат политики, а не да се коментират изборните технологии. ГЕРБ спечели страната, но загуби София. Това е голяма загуба, но не може непрекъснато да държат София.

 

Ваня Григорова ще има по-голям проблем, ако спечели София, защото БСП имат само девет общински съветници, коментира още проф. Константинов.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени