Проф. Михаил Константинов остро срещу Радев: Не е прилично в Страстната седмица да предприема такива действия, не е християнско

Той изчисли, че 9750 гласа са били нужни на един кандидат за народен представител да стане депутат

Михаил Константинов
Михаил Константинов Източник: ИО

Не е прилично в Страстната седмица президентът да предприема такива действия, не е християнско. Така математикът проф. Михаил Константинов коментира очакваното решение на президента Румен Радев да свика парламента още в сряда. 

 

"Преди даваше прекалено много време на партиите, а сега – не. Лашкането в крайности показва нестабилност в политическото поведение", изтъкна математикът пред bTV. 

 

Той изчисли, че 9750 гласа са били нужни на един кандидат за народен представител да стане депутат. Около 2,5 милиона са гласовете общо, а мандатите 240, обясни професорът.

 

Убедена съм, че ако нямахме хартиен вот, щяхме да имаме по-ниска активност, добави Татяна Буруджиева. Може би целта целта на президентът е в края на юли да има избори, ако не се състави правителство до три седмици, добави тя.

 

Машинният вот не решава всички проблеми, но беше една крачка напред и сега се върнахме назад, каза от своя страна Смилов. "Българските политици са длъжници на народа. Време е да си върнат дълга", заяви накрая математикът. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени