Проф. Михаил Константинов: Тук се краде 50%, докато в Скандинавието примерно се краде 5%. Трябва да се краде с мярка и умерено!

Пожелавам успех на новото управление, не защото ги обичам много, а защото техният успех ще е успех за държавата и всички нас, добави математикът

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: БГНЕС

"Проблемът на България е, че се краде чудовищно много. Тук се краде 50%, докато в Скандинавието примерно се краде 5%. Това са официални данни. Аз не казвам, че не трябва да се краде, навсякъде по света се краде, но трябва да се краде с мярка и умерено. Тези големи кражби изнервиха всички у нас". Това заяви по NOVA NEWS проф. Михаил Константинов.

 

Пожелавам успех на новото управление, не защото ги обичам много, а защото техният успех ще е успех за държавата и всички нас. Нека действат разумно, защото иначе ще бъдат изметени. Отново ще повтаря - нека първо се разберат да крадат по-малко и да вършат работа. Това управление ще получи подкрепа от нашите европейски партньори. Ще влезем в Еврозоната и Шенген и причината е войната в Украйна. Тази война е отвратителна, но скоро ще се случи нещо и тя ще свърши. Ако този кабинет изкара две ротации по 9 месеца, ще изкара и целия си мандат. Пожелавам им го най-искрено, добави математикът.

 

От брифинга на Мария Габриел и акад. Николай Денков не се разбра едно нещо - освен премиерите ще се ротират ли и министрите. За мен днес ГЕРБ понесоха загуба, защото остават с един вицепремиер и след 9 месеца ще имат премиер в една неясна политическа обстановка. За мен избирателите на ГЕРБ ще разберат днешния ход. По-скоро избирателите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) няма да го разберат, защото са по-претенциозни. За мен това си е чисто коалиционно управление, констатира проф. Константинов.

 

"Разкритията на Иван Гешев дадоха тласък на това решение за ротационно управление, защото всички ги е страх. В момента Иван Гешев декларира, че няма да се оттегли. Нека не коментираме какво е казал Гешев, а какво трябва да направим, а то е - всички системи в държавата трябва да се ремонтират и да заработят отново", категоричен бе експертът.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени