Проф. Михаил Станчев: Това, което виждаме е една агония на режима на Путин

На украинската страна в момента ѝ трябва военна подкрепа, част от която България може да предостави, смята бившият военен министър Николай Свинаров

Проф. Михаил Станчев
Проф. Михаил Станчев Източник: Скрийншот видео кадър

"Обръщението на Владимир Путин изглеждаше доста тревожно. Целият свят реагира доста нервно. Стигам до извода, че това е една агония на режима на Путин, който е притиснат от международната общност". Това коментирапо bTV проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет.

 

"Това е един вид заплаха и за Украйна, и за международната общност – повече сигнал към САЩ и НАТО. Частичната мобилизация е прикритие на всеобщата мобилизация", каза още проф. Станчев.

 

"Не е допустимо през XXI век един държавник на една голяма държава да използва страха и на собствения си народ, и на другите държави като единствена възможност за защита на "националните интереси" на Русия", на мнение е бившият военен министър Николай Свинаров.

 

"Още от началото на военните действия една група бивши министри на отбраната проявяваме постоянна инициатива за военна подкрепа за Украйна. На украинската страна в момента ѝ трябва военна подкрепа, част от която България може да предостави", смята Свинаров.

 

По думите му сега е моментът да се помогне на Украйна и не е въпрос за политическо решение, а за хуманност, която дължим на един приятелски народ, който е нападнат на собствената си територия.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени