Проф. Милчев: Референдум за присъединяване на ДНР и ЛНР към Русия не може да бъде легитимен

Това заяви деканът на Историческия факултет в Запорожкия университет

Проф. Владимир Милчев
Проф. Владимир Милчев Източник: Запорожки университет

Референдум за присъединяване на ДНР и ЛНР към Русия не може да бъде легитимен над цялата Запорожка област, защото ⅔ от територията й са земи, които са били окупирани от руските нашественици. Това заяви в ефира на NOVA проф. Владимир Милчев, декан на Историческия факултет в Запорожкия университет. 

 

По думите му това е "последен шанс"  за Путин за легитимация на окупираните от Русия украински земи". "Това е прекият път за следваща ескалация в региона", каза проф. Милчев. 

 

В окупираните от руските нашественици части от Запорожката област, където има 30 български села, е забранено да се говорят украински и български език. "Моите приятели от тези села ми споделят, че е забранено да се преподава на български, освен това всички български неделни училища са затворени", каза още проф. Милчев. 

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени