Проф. Пламен Киров: Няма шанс за кабинет. Социалистите ще позабавят малко мандата, за да няма избори през септември

Всъщност какво ще се получи, ако го реализиират – ще се получи правителство, подобно на онова, което си отиде с вот на недоверие", казва той

Проф. Пламен Киров
Проф. Пламен Киров Източник: bTV

"Няма никакъв шанс за нов кабинет. Това, което би се реализирало като някакво правителство, ще бъде една много трудна конфигурация". Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на bTV бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров по повод връчването на третия мандат за съставяне на ново правителство.

 

Всъщност какво ще се получи – ще се получи правителство, подобно на онова, което си отиде с вот на недоверие. Политика, която няма да бъде по-различна от тази, която беше обявена за неефективна, поради кризите, в които ни вкара предишното правителство.

 

Ще получим малко повече от старото", уточни професорът. Според проф. Киров социалистите едва ли ще бавят безкрайно връщането на мандата – вероятно ще има известно забавяне, за да се избегнат избори през септември.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени