Проф. Татяна Дронзина: Българският ляв политически елит има зависимости от Москва

Не смятам, че войната в Украйна ще свърши бързо, прогнозира политоложката

Проф. Татяна Дронзина
Проф. Татяна Дронзина

В предаването "12+3" по БНР проф. Татяна Дронзина коментира думите на лидерката на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова, че Русия е приятелска страна на България.

 

"Тя казва това, когато Русия ни постави в списък с вражески държави, когато ни врътна кранчето и ни спря газа и т.н. При това положение какво друго да мислим, освен че българският ляв политически елит има зависимости от Москва, които не са видими, но са много силни". 

 

"Не смятам, че войната в Украйна ще свърши бързо", прогнозира политоложката. "В речта си на парада в Москва Путин не употреби израза "специална военна операция", което може да ни накара да мислим, че може по-късно днес или през следващите дни да обяви пълномащабна война в Украйна. Путин не обяви мобилизация и отмени въздушната част от парада, което е показателно", каза проф. Дронзина.

 

Тя уточни, че обявяване на мобилизация ще позволи на Русия да съди дезертьорите и тези, които отказват да служат във войските, които изпраща в Украйна.

 

Проф. Дронзина коментира с разочарование, че очакването в днешна Русия да се появи антипутинско и антивоенно движение е неоснователно, защото там "няма критична маса от хора, които могат да го формират".

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени