Проф. Татяна Дронзина разби фалшивите опорки на БСП за оръжейната помощ за Украйна

Путин щял да ни напада ..... изглежда ли ви възможно в момента това да се случи? Ами нали току що си прибраха знамето от общината в Херсон, подчертава тя

Проф. Татяна Дронзина
Проф. Татяна Дронзина

Проф. Татяна Дронзина

Фейсбук

 

По повод на лъжливите призиви за мир, които БСП и така нареченото възраждане, както и по повод на опорките, с които днес изобилства фейсбук, бих казала следното:
1. Даже Стефан Янев разбра, че предоставянето на оръжие за Украйна няма да ни въвлече във война, а той е военен и трябва да смятаме, че е взел информирано решение.
 
2. Друга масова опорка, която се шири в мрежата е, че предателското, според ползващите опорката, евроатлантическо мнозинство е жертвало социалните мерки в името на изпращането на оръжие за Украйна. Другари, не сте ли чели случайно, че който жертва свободата в името на хляба в крайна сметка остава и без едното и без другото. Да, това е тежка истина, но вместо да замазвате очите на българските избиратели, най-добре е да им го кажете. Подкрепата за Украйна струва скъпо, но липсата и ще ни струва още по-скъпо. И освен това, така наречената специална военна операция беше инициирана от любимата ви Русия, за която не знам защо толкова много се грижите. Абе никой от вас ли не се сеща какво е писал Дядото, когото не знам защо въобще не споменавате, за същата тая Русия.
 
3. Трето и преференциално - някои от нас предпочитали да се чувстват европейци, вместо българи. Е, та песен, другари, вече ни е пяхте, въпреки че даже Сергей Станишев ви обърна внимание, че трябва да сте по-отворени към Европа. То вие сте отворени, де, но само когато става дума да крадете еврофондовете, поради което обикновено ви ги спират. Но това е друга работа. Кой и кога е казал, че между българската и европейската ни идентичност трябва да има противоречие? Интегрирането в евроатлантическите структури ни върна в нашето естествено семейство - семейството на европейските нации. И стига с тая братска Русия, четете по въпроса Вазов. На вас ако руснаците са ви братя, на повечето българи не са.
 
4. Все се чудя защо социалистите размахват лозунга за мир в парламента, та не отидат при естествените си избиратели - работническата класа? Ха обяснете им, драги другари, че оръжейните заводи трябва да спрат и то по ваше настояване. точно сега, когато България отбелязва най-висок ръст на индустриалното производство, и то, разбира се, за сметка на производството и износа на оръжие. И когато заетата там работническа класа получава - благодарение на гореказаното - истински добри заплати. Обаче не, не виждам някой от парламентарните другари да се тръгнали към социалната си база, щото ако поведат сред тях мирна пропаганда, социалната им база ще си спомни родителките им по женска линия.
 
5. Ей това е любимата ми опорка - че вместо да се занимаваме с проблемите на обикновените българи, ние се стремим да доказваме евроатлантическата си интеграция. Ами ще се стремим, другари, това е положението. Щото от еврофондовете получаваме огромни средства, и въпреки кражбите пак остава нещо - благодарение на което съществува реалния сектор, селското стопанство, фирмите, базирани на нови технологии.
 
6. Най-голямата лъжа, която, разбира се ,може да се измисли, е че като не пращаме военна помощ на Украйна, пазим нашата армия от въвличането във военен конфликт. Това не е никаква подпорка, а направо фейк нюз, произведен от обединената българска левица в лицето на БСП и Възраждане - не че имам нещо против левицата, имам против тях. Тъкмо вие, другарчета, излагате на риск живота на мъжете и жените в униформа, защото с обяснимия ви само от путинофилска гледна точка инат България да не е рамо до рамо със всички останали от НАТО, ги затваряте в - да се изразя с картинния израз на един колега - летящи москвичи (руски военни самолети, де) и военна техника, дето мъжът ми я разпозна от времето, когато е служил в Харманлийския боен полк а това е било преди 40 години. Добре сме ги въоръжили, няма що. Еле пък не дай боже да се наложи да ни защитават - единственото оръжие ще им е патриотизмът и войнската чест, щото очевидно друго нямат.
 
7. А това, че Путин щял да ни напада ..... изглежда ли ви възможно в момента това да се случи? Ами нали току що си прибраха знамето от общината в Херсон? Ще се случи, ако Русия не бъде доведена до капитулация, тъй като времето, които ще и бъде оставено в противен случай ще и помогне да прегрупира силите си и отново да нападне - тоя път не знам кого, може и нас. То и на вас, другари, трябва да ви е ясно, че щом Путин ви каже добрутро, трябва да се огледате откъде изгрява слънцето.
 
По горните причини гласувалите против военната помощ за Украйна не са никакви миролюбци, а обикновени путинофили, на които националните интереси на България са им е през оная работа....от лявото ухо та през дясното, де, да не си помислите нещо друго. Та хич не ни издигайте лозунги "Мир во всем мире", щото никога не сте ги спазвали. Вече поомръзнахте на всички ни с тия фалшиви декларации.
 
Коментарът на проф. Татяна Дронзина
Коментарът на проф. Татяна Дронзина Източник: Скрийншот/Facebook

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени