Проф. Владимир Чуков: Всички, които смятат, че Путин ще спре до Украйна, дълбоко се лъжат

1000 души мигранти се опитват да минат през България дневно, каза той

Проф. Владимир Чуков
Проф. Владимир Чуков Източник: Facebook

 "България стана основният път за трафик на мигранти. Турското правителство се опитва всеки ден да върне в Сирия между 1000-1500 души. Много от тях не чакат да бъдат върнати, а тръгват към Европа - това са поне 1000 души, които се опитват да минат през България дневно. Българската отсечка се оказва най-скъпата, върви между 3 и 7 000 евро", заяви арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Според него гърците се справят много по-добре с мигрантския поток, тъй като са приели пакет от законодателни мерки, но и за отделили ресурс за заплати на органите на реда. По думите му подобни мерки у нас са обсъждани единствено в телевизионните студиа.

 

Проф. Чуков коментира и информацията, че Русия разполага с ирански дронове. "Това са две много сходни държави. Путин много често се влияе от това, което става в Иран - те му показаха къде трябва да се разпространят пипалата на империята", поясни той, като допълни, че "всички, които смятат, че Путин ще спре до Украйна, дълбоко се лъжат", коментира той.

 

По отношение на бунтовете, които се провеждат в Иран във връзка с носенето на хиджаб, Чуков цитира данни, според които в 30 от 31 ирански провинции вече има бунтове. "През 90-те години много от анализаторите твърдяха, че съдбата на Русия и Иран трябва да бъде като тази на Югославия - да се разпаднат", констатира той. Арабистът подчерта, че има "център, който дирижира демонстрациите в Техеран".

 

"Рамазан Кадиров е пълен аутсайдер, никой не го счита за представител на чеченците", смята той.

 

Проф. Чуков обобщи и каква е причината на антибългарската реторика в Северна Македония. "Това е една лъжа, създадена от руско-сръбски кръгове, заинтересовани да ни представят като нисша раса. Те ни хвърлят петното на волжките българи. Това са част от рисковете за българската национална сигурност, които идват точно от тези субекти на руската федерация в Татарстан", заключи той.

Още от "Мнения и анализи"

Оксана Тимофеева: Русия е фашистка държава. Родината не бива да произтича от миналото, а още по-малко да бъде оставяна в

"Руснаците бягат от срам и чувство на вина. Единственият начин да се сложи край на тази война, е победа на Украйна", казва Тимофеева

Прочетете повече прочетете повече

Политологът Олга Курносова: До края на годината Путин вече може да не е президент на Русия

Още в началото на октомври руският публицист и политолог Андрей Пионтковски заяви, че самият Владимир Путин се е поставил в много заплашителна позиция, като е обявил частична мобилизация в страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени