Психиатърът Любомир Канов: Путинофил за мен е психично разстройство! Да бъдеш апологет на това, което прави Путин е дълбоко позорно

Путин се опитва да реставрира бандитска империя, убеден е д-р Канов

Д-р Любомир Канов
Д-р Любомир Канов Източник: NOVA NEWS

Фукуяма защитаваше една погрешна теза - че настъпва края на историята с края на Съветския съюз и започва един нов период, на взаимна кооперация може би, на едно ново човечество. Твърде наивна идея. Историята винаги започва винаги от нулата, правят се същите грешки и дава същите грешки на човешките и политическите заблуди. Това заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS Любомир Канов, психиатър и писател.

 

"Това, което стана с края на Съветския съюз беше отново реставрирано последните 22 г. от Владимир Путин. За да разбереш утрешния ден, днес трябва да знаеш вчерашния ден. Светът от вчера. Анализът на миналото, специално на чудовището наречено руска империя, не може да мине без анализ на елементите, които правят това минало и тази империя толкова опасна. В недрата на сталинската империя лежеше криминално-социопатна клика от хора, които се наричаха "болшевики" и поробиха половината свят за много дълго време", коментира д-р Канов.

 

"Това, което се опитва да направи днес Путин, с реставрацията на руската империя, защото идеологията на комунизма той вече не я уважава, това, което той се опитва да реставрира, е подобна бандитска империя. Защо бандитска? Анализът на детството на Вова Путин в ленинградските задни дворове - това го казвам сега за русофилите - трябва да знаят думата "шпана", думата "пацан" и трябва да познават психологията на дребните бандитчета от задните дворове на Ленинград и на Москва, от чиито среди везниква Вовата Путин. Внук на готвача на Ленин и на Сталин", добави той.

 

"Руски интелектуалци казват, че след емиграцията, най-качествената част от обществото, са се присъединили към културата на Запада. След тях има Гражданска война, която доубива. Има геноцид", припомня д-р Любомир Канов.

 

"Руските интелектуалци твърдят: "В Русия остана една нация от "вертухай". Това са надзирателите, които въртят шпионката на килията - останаха надзиратели, кагебисти, военни, доносници, бюрократи. Тази нация обича Путин. Защо в България е така? Путинофил за мен е психично разстройство. Това е такова скъсване с реалността, сравнимо с онова скъсване с реалността, от което страда самият Путин. Да бъдеш апологет на това, което прави Путин е дълбоко позорно. И когато го правят български интелектуалци и журналисти, когато се възторгват по православна линия - това е опозоряване. Защото това е война с цивилизацията и то война с християнската цивилизация, завърши д-р Канов.

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени