Психологът Росен Йорданов: Бойко Рашков не свърши нищо, той е един от най-слабите министри

Бойко Борисов го съветвам да отиде към поведението, което би му подхождало. Малко по-благ, по-консенсусен, не толкова гневен, препоръча той

Росен Йорданов
Росен Йорданов Източник: Facebook

За мен Бойко Рашков не свърши нищо, той е един от най-слабите министри. Да направи един незаконен арест, въпреки че е преподавател по право. Какво е реформирал в самата система, какво е променено? Някаква концепция беше ли показана за промяна? Нещо като хеписоц показва. Така психологът Росен Йорданов описа пред БНТ резултатите от работата на бившия комунистически следовател, който от месец май миналата година е вътрешен министър. 

 

Критично е нараснал броя на оцеляващите, а не хората, които работят със сърце и душа в МВР, добави той. 

На въпрос "Каква кампания виждате вие", той отговори:
"По-скоро ми се иска да кажа каква ми се иска да видя. Няма да видим по-различна кампания. Винаги има два типа - дефанзивна и експанзивна. Когато правиш проактивна кампания обясняваш на хората как би искал да изглеждат нещата, да не се интересуваш толкова кой какво е направил и къде е сбъркал. Ясно е, че щом едно правителство се е сгромолясало за 6 месеца, вината си е негова. Да покажат каква България си избират".

 

Росен Йорданов направи профили на няколко български политици. 

"Това кой какъв човек е, е много показателно какви решения ще взима. Да речем, че някой е много вятърничар или малко по-интровертен, то влияе на неговото политическо поведение. При Корнелия Нинова има една строгост на другарка от едно време, учителките. Тя не може да я превъзмогне, тя стои като колона, няма я онази промяна, която да я обърне към хората", подчерта той. 

 

Бойко Борисов го съветвам да отиде към поведението, което би му подхождало. Малко по-благ, по-консенсусен, не толкова гневен. При него хората си дават сметка, че той е бил най-дълго министър-председател, най-улегнал и най-опитен. Не му отиват тези партийни битки, препоръча Росен Йорданов. 

 

Христо Иванов изглежда малко лукав. Всяка една ситуация той я смила и сдъвква, изглежда всеяден. Тези хора се държат сякаш ги е срам. В момента се опитва всеки от тях да избута този срам към другия. Той говори за успех, но все се държи така, сякаш е засрамен. В "Продължаваме промяната" нивото на аматьорщина е най-високо", каза той.

 

Ролята на "Възраждане" е като на момченцето, с което никой не иска да си играе. Вече има група, а той е дошъл и е нов, но всички странят от него. Но той стои стабилно, защото си е наумил нещо и стои срещу всички, допълни психологът.

Още от "Мнения и анализи"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Виктория Георгиева: Избирателите не търсят промяна (колкото и да ни се внушава друго), а стабилност

" От общо явяване с ПП интерес имат само ДБ, а ПП имат най-много какво да губят, поради което не им трябва и такъв воденичен камък на шията" - смята Георгиева

Прочетете повече прочетете повече

Мартин Владимиров: Настояваме България да се разбере за общо закупуване на природен газ с Гърция и Румъния. Този от инт

"Заради по-голямото потребление и търсене, които трите страни ще реализират, ние можем да договорим един изгоден дългосрочен договор за доставка на природен газ с някои от най-големите доставчици" - каза той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени