Публицистът Юрий Радухин: Русия със сигурност ще се разпадне, не може да избегне гражданска война

Гражданската война ще настъпи в резултат на разкола на елитите и борбата за собственост

Разпад на Русия
Разпад на Русия Източник: Alternathistory

Мнозина свързват разпадането на Русия със санкциите. Не свързвайте разпадането на Русия и санкциите. Санкциите са само допълнителен външен фактор, който не представлява основният фактор за центробежните процеси в скитската квазиимперия. Разпадът ще се случи на 100%! Независимо дали някой го иска или не.

 

Русия не може да избегне гражданска война, която ще настъпи в резултат на разкола на елитите и борбата за собственост. Бедите, дълги като полярна нощ, ще погълнат Русия при всеки следващ режим. Тук ще се скъса "язовирната стена", която удържа много региони от излизане от федерацията. Ще се започне с националните автономни републики и ще завърши с регионите. Особено онези, които имат богати залежи от природни богатства в недрата си.

 

За това трябва да е готов Западът. Процесите на дезинтеграция имат обективен, дълбок демографски и социален характер. Процесите на дезинтеграция са традиционни за Русия. Ситуация, която се повтаря повече от веднъж в историята на скитската квазиимперия. Сорокин (руският социолог Питирим Сорокин, емигрант в САЩ, бел. ред.) много добре го е описал в труда си "Социология на революцията".

 

В Русия сега ситуацията е реактивна и напълно неконтролируема. Това е като цунами или земетресение. Центробежните процеси започнаха още през лятото на 2022 г. и през цялото това време бързо набират скорост. Всичко ще се случи спонтанно.

Украйна е географската порта на Запада. Затова Украйна трябва да бъде приета в НАТО много по-бързо, отколкото в Европейския съюз и без никакви условия.

 

В противен случай евроатлантическата общност не може да изгради надеждна архитектура на международната сигурност на европейския континент. Това е аксиома!

 

Още от "Мнения и анализи"

Проф. Вили Лилков: В България се прожектираше касовият политически филм "С десни мерки - леви цели". Явно, че левите цел

Доколкото разбирам от мотивите на журито положението е "Няма ляво - няма дясно!" или както казват в Холивуд, май сме "Отнесени от вихъра", пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени