Ракетни удари и атаки срещу руските комуникации: ген. Ходжис предложи план за освобождението на Крим

Той сподели мислите си в Twitter

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: Апостроф

План за освобождението на окупирания от РФ Крим беше публикуван от бившия командващ американската армия в Европа ген. Бен Ходжис.

 

Той сподели мислите си в Twitter. Американският военен лидер публикува примерна схема за освобождението на полуострова от въоръжените сили на Украйна.

 

 

Според него украинската армия може да атакува Крим като изолира полуострова с помощта на далекобойни ракетни удари, прекъсвайки комуникациите на руските сили.

 

"Приоритетът е да се нанесе прецизен удар, за да се изолира Крим и след това да се направи неподходящ за руските сили. Изгонете Черноморския флот от Севастопол с точни удари. Същото важи и за руските ВВС в Саки и т.н. Сухопътните войски могат да дойдат по-късно", предложи той.

 

"Страхотна карта, показваща как прецизните удари могат да направят Крим неподходящ за по-нататъшното оставане на руските войски там", добави Ходжис.

 

Планът за деокупация на Крим, предложен от ген. Бен Ходжис
Планът за деокупация на Крим, предложен от ген. Бен Ходжис Източник: Twitter

 

Още от "Мнения и анализи"

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени