Росен Плевнелиев поиска Стефан Янев да подаде оставка: Не може да имаме министър, който се води от опорките на диктатора Путин

Диктаторът Путин готви геноцид в Украйна

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: Zonanews
Бившият президент Росен Плевнелиев заяви, че е силно притеснен от реакцията на военния министър Янев, който не посмя да нарече военните действия, които се водят на територията на Украйна - война. Той поиска оставката на министъра на отбраната, който "по никакъв начин не допринася за сигурността и стабилността в България".
 
Плевнелиев обяви, че по-късно днес ще се включи в тръгналата петиция за освобождението на Стефан Янев от поста му.
 
"Напълно подкрепям тази инициатива, днес ще се включа в нея. Не може да имаме министър, който се води от опорните точки на диктатора Путин и да отговаря за отбраната и сигурността на България. Не може да имаме министър, който всяка разкол и разединение в НАТО. Не е вярна тезата и на президента Радев, и на министъра на отбраната, че при нас всичко е спокойно. Руската хибридна война се води от години. В Черно море ври и кипи от ракети и десантни кораби. Длъжни сме да се интегрираме колкото можем по-скоро с нашите съюзници от НАТО. Държа на оставката на министъра на отбраната, абсолютно неадекватна реакция", коментира Плевнелиев.
 
Сценарият на Путин е да инсталира марионетен режим и президент в Украйна, разкри Плевнелиев. Той се позова на разговор с Виктор Юшченко, президент на Украйна в периода 2005-2010 г. "Ющенко ми каза дори името на този проруски президент - Медведчук, това е украински олигарх и близък приятел на Путин, на когото руснаците преди години спретнаха политическа партия и три телевизионни канала, които денонощно бълваха руска пропаганда", добави Росен Плевнелиев.
 
По думите му нацинът, по който руснаците действат в момента в Украйна по нищо не се различава от това, което се е случило на 9 септември 1944 г. в България. 
 
Ръцете на Путин са оплискани с кръвта на невинни граждани, но се готви още по-голямо - готви се геноцид, предупреди бившият президент на България в периода 2012-2017 г. "Защо Путин от два дни говори за денацификация в Украйна? Всички патриоти днес в Украйна ще бъдат обявени за нацисти. Готви се геноцид. Ръцете на диктатора Путин са оплискани с кръвта на невинни граждани, но се готви още по-голяма престъпление. Путин ще бъде един нов Милошевич. Като Милошевич, но с ядрени бомби". 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени