Росен Плевнелиев: Румен Радев трябва да поиска извинение от народа за лансирането на ПП

Според бившия президент с конституционна реформа трябва да се премахне институтът на служебното правителство

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев Източник: БГНЕС

Като година на тежко разделение и политическо противопоставяне определи пред БНТ 2022-а бившият президент в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев. Според него страната ни е изглеждала като "тъмен балкански субект" и "бананова република".

 

По думите на Плевнелиев е липсвала воля за решаване на политическата криза. Ударихме се в стена от липса на елементарна логика. Еманация на всичко това бяха "Продължаваме промяната"(ПП), посочи Плевнелиев.

 

Той допълни, че в основата на партията на Кирил Петков и Асен Василев е вградено противопоставяне на ГЕРБ. Това е причината, според него, да няма резултат от преговорите.  "Бяхме готови да предложим всичко. Ако ПП искаха премиер, можеха да го имат, ако ПП искаха, можеше да има и правосъдна реформа", посочи Плевнелиев.

 

По думите му президентът Румен Радев трябва да поиска извинение от народа за лансирането на ПП. "Кога беше прав - когато им каза, че ще изчегъртват, или когато ги нарече шарлатани? Очевидно той не е направил правилната преценка", подчерта бившият президент.

 

Според Росен Плевнелиев с конституционна реформа трябва да се премахне институтът на служебното правителство. "Трябва да намерим единство по три неща: еврозоната и Шенген; стратегически инвестиции; доброто име на страната", отбеляза Росен Плевнелиев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени