Росен Йорданов: В жестовете на Петър Илиев се забелязва патоса на съвременен фюрер, който би накарал дори Бойко Рашков да се изчерви

От ИТН, нямат елементрани политически познания, те са просто аматьори, добави той

Росен Йорданов
Росен Йорданов Източник: БГНЕС

"Интервюто на номинирания за вицепремиер и вътрешен министър от ИТН Петър Илиев показа грешки, а в жестовете му открихме специфичен патос на съвременен фюрер, който би накарал дори г-н Бойко Рашков да се изчерви, това в сферата на шегата, но според мен той много си навреди с това изказване. Както се казва в поговорката – "Волът рие, на гърба му пада". Това коментира в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР психологът Росен Йорданов.

 

"В България провалът на политиците не се дължи на незнание или на неумение, а на аморалност. Време е българският избирател да разбере, че политиката е сериозна професия, не е просто само една автобиография, изрядна, която съдържа чисти намерения…", смята Йорданов. Според психолога обаче едва ли ИТН сами искат да се провалят и мандатът да отиде при следващата партия.

 

"За тези, които вярват в конспиративни теории, ще кажа, че аз лично не вярвам, че Слави Трифонов е седнал на една маса с някого, стиснали са си ръцете и са си разменили няколко куфарчета. Това не мога да си го представя - аз смятам, че те дълбоко вярват в чистотата на това, което правят", каза още Йорданов.

 

По думите му тези хора - от ИТН, нямат елементрани политически познания, те са просто аматьори. "Това е предизвестен провал на "Има такъв народ", още от първото правителство това се видя, те се огънаха под собствената си грандиозност и морална чистота...", каза още в "Преди всички" психологът.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени