Съсипаха Слави Трифонов: Комплекси, голямо его, поведение на паша

Коментар на политолога проф. Мария Пиргова и политическия PR Нидал Алгафари

Мария Пиргова и Нидал Алгафари
Мария Пиргова и Нидал Алгафари Източник: Bulgaria ON AIR

"Има такъв народ" се колебаят - взимат едни решения, сменят ги и оттам и идва усещането, че не се казва истината. Това каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова и допълни: "Ще видим правителство, макар и за кратко, но ще бъдем много разочаровани, защото не виждам кой как ще се справи. Партиите, които го подкрепят, ще видят, че губят заради недоволните избиратели".

 

Според нея Слави Трифонов ще трябва да отстъпи от егото си. "Това не е неговият терен, не знам какво са си представяли хората, които са гласували за ИТН. Хората решиха, че в този театър тези хора ще стоят добре. Не виждам как без никакъв професионализъм и недопускайки експерти - да се върви с рогата напред, това няма да стане", подчерта проф. Пиргова. По думите ѝ преговорите за правителство ще са трудни. "Може някои да се провалят, но в следващите дни ще си намерят общ език. Ползването на израза "Аз" ми напомня на сериозно комплексиран човек. Правителство може да се състави, но ще е крайно нетрайно. Дърпат се конците от различни посолства, от различни политически сили. Слави Трифонов трябва да капитализира всичко това. Той се интересува от собствения си капитал, а не от управлението на страната. В най-скоро време ще му се изплъзне управлението", допълни политологът.

 

"ИТН са дошли отникъде и по начина, по който се представят, ще отидат в политическото небитие. Техните технократи ще попаднат в небрано лозе, никаква самостоятелност не можем да очакваме, предвид това, че министрите ще попаднат в зависимости, ще подпишат неща, които не са чели. Влизаме в един изключително безпринципен период в политиката", обясни събеседничката.

 

Никой не може да каже кой лъже. Трудно е да влезем в дебрите на това, че единият лъже или другият лъже. Нормално е за начина, по който се появи Слави Трифонов - младите хора в екипа му са сигурно кадърни и умни, но както казват старите хора - "още шляпат". Това посочи политическият и PR експерт Нидал Алгафари за Bulgaria ON AIR.

 

Той подчерта, че твърде много Слави Трифонов е ползвал израза "Аз". "Ясно е, че решенията ще ги взема еднолично именно Трифонов. По начина, по който седеше във видеото, ми приличаше на паша. Представете си, че това трябва да го гледат дипломатите. Дали това негово поведение не е само за тези, които са гласували за него", подчерта Алгафари. Според него нищо няма да попречи на Слави Трифонов да сменя лица и да сменя министри занапред.

 

"Това, че си завършил в Харвард не значи, че си добър във властта. Бойко Борисов, за да стане този "супермен", тръгна от шоуто на Слави. И единият, и другият се обличаха в дълги кожени манта. После започна да им харесва да показват голямата си охрана", каза още Алгафари и добави: "Корнелия Нинова най-вероятно ще даде подкрепа, за да оцелее политически. БСП имат полза от това нещо".

Още от "Мнения и анализи"

Манол Глишев: Ние сме българи. Дефинираме се чрез личности, събития и процеси, започващи далеч от Русия и далеч преди да

Русия да си се прибира в международно признатите граници... или да върви цялата в Пъкъла, където, впрочем, ѝ е мястото заради нейните античовешки действия

Прочетете повече прочетете повече

ISW: Повече руски войници са загинали в битката за Авдеевка, отколкото са загинали през цялата съветско-афганистанска во

Целите на Путин остават унищожаването на НАТО като ефективен съюз, прекъсването на връзката между Съединените щати и Европа и изграждането на нов световен ред, в който гласът и силата на Русия са доминиращи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени