Сенатор Линдзи Греъм, обвинен от Кремъл в русофобия: Готов съм да застана пред съда в Хага. Заедно с вас!

Ще нося като почетен знак заповедта за ареста ми, издадена от корумпираното и неморално правителство на Путин, написа сенаторът-републиканец от Южна Каролина в Twitter

Сенатор Линдзи Греъм
Сенатор Линдзи Греъм Източник: Асошиейтед прес

Американският сенатор Линдзи Греъм бързо реагира на кремълската измислица за неговата "русофобия" и нарече вкарването му в списъка с издирваните от Москва лица "почетен знак". Той заяви, че е готов да се изправи пред Международния наказателен съд в Хага, ако и Русия признае юрисдикцията му.

 

"Ще нося като почетен знак заповедта за ареста ми, издадена от корумпираното и неморално правителство на Путин", написа сенаторът-републиканец от Южна Каролина в Twitter.

 

"Да знам, че моята привързаност към Украйна ми е навлякла гнева на путинския режим – това ми носи огромна радост. Аз ще продължа да подкрепям Украйна и нейната свобода до момента, и последният руски войник не бъде изгонен от украинска територия", добави сенатор Греъм.

 

 

"И накрая, имам предложение към моите руски "приятели", които искат да ме арестуват и съдят затова, че съм разобличил путинския режим като военнопрестъпен: аз съм готов да се предам на Международния наказателен съд (в Хага, бeл.ред.), ако и вие също се предадете", написа Линдзи Греъм.

 

 

И добави:

"Елате и представете най-добрите си аргументи (за т.нар. му "русофобия", бел.ред.)! Ще се видим в Хага!", подигра се с кремълските власти американският политик.

 

Припомняме, че вчера руското МВР обяви за издирване сенатор Линдзи Греъм заради скалъпен монтаж от негови фрази, в които Песков, Медведев и Мария Захарова видяха "русофобия". А Кремъл не признава юрисдикцията на Международния наказателен съд, който от месеци обяви Путин за военен престъпник и го издирва с международна заповед за арест.

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Ограниченията в материалната база ограничават възможностите на украинските сили да провеждат ефективни отбранителни

И с ограничени ресурси Украйна удържа на руския напор, пишиат в ежедневния си анализ от вашингтонския Институт за изследване на войната

Прочетете повече прочетете повече

Радомир Чолаков: ПП-ДБ измислиха тази схема с шорт-листа, за да се отнеме правото на президента да назначава кабинет

Ние от ГЕРБ-СДС имахме едно единствено предложение и то беше: въвеждане на принципа за непрекъсваемост на законодателната власт, тоест, Народното събрание да не се разпуска, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени