Шефът на украинското военно разузнаване: През 2023 г. Украйна ще победи руската престъпна армия, а страната-агресор я чака смяна на властта

Началникът на ГУРМО също подчерта, че за Украйна победата ще се измерва в това да бъдат достигнати границите от 1991 г.

Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов
Началникът на ГУРМО на Украйна Кирил Буданов Източник: Украинская правда

Началникът на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) Кирил Буданов заяви, че следващата година ще бъде победоносна за Украйна. В същото време страната-агресор Русия я чака смяна на властта. Това заяви Буданов в интервю по време на информационен телемаратон FREEДОМ.

 

"Радост и победа – ето това ще ни донесе тя (2023 г., бел.ред.)", каза началникът на военното разузнаване. Буданов отбеляза, че украинците ще могат да се радват на добри новини в средата или втората половина на 2023 г.

 

"Има определен набор от фактори, определени алгоритми, които вече са включени и въз основа на това си правя изводи", обясни той. Началникът на ГУРМО също подчерта, че за Украйна победата ще се измерва в това да бъдат достигнати границите от 1991 г.

 

Според него обаче това няма да е "краят на всички процеси, те все пак ще бъдат доста дългосрочни". Освен това Буданов подчерта, че руското ръководство го чака загуба на властта. Какви точно ще са измеренията - ще бъде зависи от много фактори. "В каква посока – към реваншисти или към по-лоялни представители – времето ще покаже", обобщи шефът на разузнаването.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени