Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Димитър Ганев
Димитър Ганев Източник: БГНЕС

Бившият премиер Кирил Петков да излезе и да каже кои са анализаторите, които са му искали пари преди време. Това заяви социологът Димитър Ганев от Агенция "Тренд" по повод на твърдението на съпредседателя на "Продължаваме промяната", че са му искали по 20 000 лв. месечно за позитивен PR и анализи.

Ето какво каза дословно бившият премиер в предаване по Евроком от 19 април т.г.:
"Идват при мен като премиер, месец след встъпването ми в длъжност, едни хора и казват – няма да споменавам имена, всички ги знаете. Та казват "Добър ден, ние сме независими анализатори, политолози и искаме договор с вас от 20 000 на месец и ние ще казваме точките по медиите, които вие искате. Ние с телевизиите сами ще се оправим." Питам за какво 20 000, как така? Казват – да ви се чува думата. В противен случай какво се чува – вие казвате нещо, вашият опонент казва нещо и ние анализаторите повтаряме думите на опонентите, докато вашите гледни точки изчезнат напълно".

 

Според Ганев Петков дължи това обяснение, защото не може да се хвърля вина върху всички. Неговият призив бе подкрепен и от Добромир Живков от "Маркет Линкс" в ефира на bTV.

 

 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени