Спас Гърневски, специално за Zonanews: Играта свърши! Харвардските авантюристи - вън!

През септември нови избори. Импийчмънт за Радев и съдебно производство заради потъпканата от него Конституция

Спас Гърневски
Спас Гърневски Източник: Zonanews

Когато в края на 2019 г. по bTV при Цветанка Ризова обявих, че в България е налице опит за пълзящ преврат срещу конституционното правителство на премиера Борисов, тя остана няколко мига без дъх. Наложи се в серия от интервюта в други водещи медии да развия логиката си за  твърдението ми. Галопиращите събития през първата половина на 2020-та, особено с напускането на БСП от парламентарните заседания, и поведението на президента Радев, видимо доказаха моята теза. Нали си спомняте, че той се срещна показно с анархистите от БСП и подкрепи политическото им "недоносче" наречено "Визия за България", която натрапваха на обществото?

 

В същото време игнорираше с все по-арогантна критика безупречното изпълнение на програмата на Борисов и ГЕРБ за управление на страната. Точно тук бе закодиран пъкления план за преврат срещу законното българско правителство. На наблюдателите бе ясно, че ГЕРБ ще преизпълни своята програма, ще увеличи брутния вътрешен продукт с три пъти над този, от червеното управление при БСП и Орешарски, ще вдигне с три пъти доходите и социалните разходи и ще отведе България пред прага на еврозоната. Това означаваше автоматично нов, четвърти мандат за ГЕРБ и Борисов, и край на надеждите на червената глутница за ново докопване до властта. Съпоставяйки тези обстоятелства с тайната среща по онова време на бивши комунистически топ-ченгета във вила в Тетевенския балкан, разкрита от ПИК, на която са обсъждали ситуацията в страната, стигнах до извода, че само антидемократичен преврат би спасил кожата на столетницата. Но би спасил и президента след уличени негови сътрудници като участници в шпионския скандал в полза на Русия.

 

В разгара на лятото на 2020г., пред специално подбрана сган от политическа измет и "харвардски" авантюристи пред президенството, националният предател Румен Радев излезе с огнен поглед,  вдигнат юмрук и оглави преврата срещу законната българска власт. С това си действие до голяма степен той доказа, че не случайно е бил пробутан от руската агентура чрез ген. Решетников през руско зависимата  БСП до президентския пост. Разбира се и неубедителната кандидатура на ГЕРБ направи този сценарий възможен. Всичко това днес е безкрайно ясно на непредубедената публика…

 

Пучът разчиташе на светкавично унищожение на ГЕРБ, на лидера му, на неговите последователи. Станахме свидетели на политически терор със след деветосептемврийски патент, на дамгосване на опонента, на показни арести. Изцяло под диктовката на илитерата Радев бе сформирано абсолютно неграмотно и поради това неадекватно редовно правителство под формата на политически тюрлюгювеч.  За по малко от година държавата бе доведена до просешка тояга, както казва народът – с трън да влачиш няма какво да закачиш.

 

В изказването си пред Националното събрание на ГЕРБ на 13 март т.г., на което бях поканен като гост заявих:

"Днес трябва да поставим началото на края на управляващата президентска хунта. България се движи на автопилот и ни чака нов Жанвиденов апокалипсис"! Понеже се изказах първи, въобще не подозирах, че  препълнената зала в края на събранието ще приеме с бурни аплодисменти един от официалните си документи, а именно курс към предсрочни избори, одобрен предварително от ръководните органи на ГЕРБ. Явно бях улучил ваксата. Както всички станахме свидетели само два месеца по- късно, вече сме на броени дни от безспорен икономически, социален и морален потоп…

 

На 4 май авторитетния лидер на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова прочете от трибуната на Народното събрание съкрушителна декларация срещу управляващата президентска пасмина водена от Кирил Петков. В нея конкретно са посочени поредицата от нескопосани, манипулативни, корпоративни, корупционни и оплетени в безцеремонни лъжи похвати на управляващата шуро-баджанашка и разюздана президентска формация. Напоследък виждаме, че самият селекционер на тази антинародна клика Радев скоростно и с все по-висок глас се разграничава от създанието си. Нещо повече, преди броени дни бе основан нов, проевразийски кремълски проект начело с най-верния му съратник генерал Стефан Янев.

 

Няма как да забравим  култовото "откритие" на президентския служебен премиер, че бюджетът за 2021г. е изхарчен още в първото тримесечие на годината??? Това означава, че в следващите 9 месеца държавата и бизнеса са били в отпуск? Откъде да знае клетият генерал, че бюджетът на страната е закон, основаващ се на баланса между приходите и разходите на страната за една календарна година, а не за една четвърт от нея? Иначе, и той като Кирил Петков има доверена дама до себе си, която да шета из кабинета му на бъдещ редовен премиер по сценария на Радев. Нима би се намерил по удобен на Кремъл министър-председател от него до превръщането на България в президентска република по руски образец? О, Господи, какъв грях сторихме, та ни наказа с тази зараза, да ни управляват генерали, с московски лампази?

 

Да, повече от ясно е, че нови предсрочни парламентарни избори чукат на вратата на обрулената ни само за година държава. Истина е, че ако те се забавят, ГЕРБ ще бъде с още по-големи шансове да бъде безапелационен победител в тях и да състави следващото правителство. Изчегъртването, особено  след скандалния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов, окончателно разруши реномето на чегъртащите! В същото време президентът Мефистофел Радев, реди нов пасианс за да избегне неизбежният си провал, в който затъва като в смъртоносно блато с всяко свое движение. Освен позора от погрома, който докара на страната ни с неистовата си жажда за власт, президентът знае, че го очаква безкомпромисен импийчмънт. Няма да му се размине  подвеждането под съдебна отговорност за националното предателство, което извърши с организирането на антиконституционния преврат. Не са приключили още и делата срещу руските шпиони. Дали и от там няма да изскочи някое кагебистко зайче?

 

Трябва да е имал много сериозни причини, за да погази Конституцията на страната с антинароден преврат и назначението на чужд гражданин за неин премиер въпреки фалшивата му декларация за българско гражданство? Русия отдавна е впрегнала всичките си родни подлоги, за да преследва коварните си претенции към "своята" Задунайска губерния. Като се има пред вид, че с всеки изминал ден разрухата ще се развива в геометрична прогресия, най-полезното за България е безспорно доказаната компетентна и първа политическа сила ГЕРБ  да удари по масата. Да накара самозабравилите се политически клоуни да си подвият опашките, и с огромния си авторитет и потенциал, който има в страната да поеме отново кормилото на властта. Нима забравихме, че две трети от общините в България, в т.ч. и най-големите градове, се управляват от ГЕРБ?

 

"Аферата" Радев не само не е приключила, а както виждаме той плете нови коварни мрежи. В ход са поредните му интриги, с които отново да се добере  до сляпото доверие на угнетения ни народ. До края на септември цялата тази трагикомедия трябва да бъде свалена от политическата сцена. Такова бе и решението на Националното събрание на ГЕРБ от 13 март. По важното обаче е, че това е единственото спасително решение за страната и народът ни. Някой, и то който може, а кой друг ако не ГЕРБ, трябва час по-скоро да приземи този летящ към неизбежна катастрофа самолет, пилотиран от един продажен пилот-президент

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени