Стойчо Стойчев: Арестът на Борисов идва, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори

Според него в случая се търси пиар ефектПо думите му правителството е изправено и пред трудни коалиционни взаимоотношения

Доц. Стойчо Стойчев
Доц. Стойчо Стойчев

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов идва, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори, обяви пред bTV политологът Стойчо Стойчев. Според него в случая се търси пиар ефект.

 

"Аз не смятам, че им е станало известно на тези хора някакво кой знае какво уникално престъпление, което едва ли не в момента и би било потулен от Бойко Борисов. Напротив, цели се да се постигне ефект и то тогава, когато социолозите регистрират спад в доверието към управляващото мнозинство в правителството", коментира още политологът.

 

По думите му правителството е изправено и пред трудни коалиционни взаимоотношения, също е подложено на натиск отвън за ясно и категорично позициониране на България по отношение на войната в Украйна.

 

"Това са много фактор, които изискват, както се казва спешни пиар действия от правителството, за да се гарантира най-малкото поне пред съюзниците и пред ключови партньори на България, че правителството действа в някоя посока", допълни Стойчев.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени