Сянката на Корнелия Нинова е вградена в паметника на арогантността и цинизма, който БСП строи повече от 30 години

Гласуваш за БСП и получаваш най-алчната и безсърдечна в антибългаризма камарила от функционери

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

Антон Тодоров

Според Корнелия Нинова с "50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията". Това нейно твърдение е класически пример за необуздана, преливаща открая политическа арогантност. Втрещих се като го чух и реших, че трябва да й отговоря. Правя го сега като използвам метода на челния сблъсък на казаното от тази жена и нейните действия през годините. Съпоставката по този начин разкрива ужасяващо противоречие между казано и свършено, между призив и действие. Ако трябва да се направи паметник на разминаването между казано и стореноа, то сянката на Корнелия Нинова трябва да бъде вградена в темелите му.

 

Да видим фактите, пред тях дори Нинова трябва да замълчи. Макар че не е много вероятно - тя се храни от арогантността и безочието си, вижда че тази гавра е безнаказана и затова я практикува с пиетет. Обича да сипва "солта" на арогантността и гаврата в раните на българската нация, жестоко разкъсани от политиките на БСП през годините. Нинова е сред най-безсрамните политически личности в момента и понеже прекрачва с нахалството си всички граници, тя заслужава непримиримо отношение и безпощадност в съпротивата срещу политиките й - нейните и на партията БСП. Нека започнем разрушаването на "паметника на арогантността" като дезавуираме "синята баронеса с червено сърце" - с нейните решения и действия през последните над две десетилетия. 

1.Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: През 1997 г. върлата родова комунистка става част от "синята номенклатура" с помощта на седесарските влъхви тогава, близки до Костов и Соколов. Това честно ли е, принципно ли е?

 

2. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: Само за няколко месеца Нинова става шеф на две от най-кредитабилните външнотърговски дружества - "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт", а нейният съпруг е инсталиран от тогавашната синя върхушка в трето - "Минералимпекс". Това честно ли е, това последователно ли е? Да, Нинова е неповторима да доказва последователността си в това да бъде непоследователна.

 

3. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: Година и пловина след тези номенклатурни инсталиции на върха на лакомите парчета от подлежащата на приватизация "баница", Нинова се превръща в най-важното лице, което трябва да изпълни идеята на хора като Костов, Соколов, Христо Михайловски, Александър Тасев за приватизация на тези дружества. Днешната й партия тогава нарича това "разбойническо-ментърджийска приватизация". И наистина, като се видят детайлите на проведената РМД-приватизация, човек трудно отказал да се съгласи с такава оценка. Това поведение на Нинова честно ли е, независимо ли е?

 

4. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: Приватизацията е извършена по начин, който сведущи хора наричан "грабителски". Например тогавашната депутатка от БСП Татяна Дончева люто кълне приватизаторите на "Техноимпекс" заради схемата. А схемата е безочлива - плащане в брой на само 10 % от стойността на сделката, другото - в компенсаторни бонове. След време Нинова не си спомня да са платени дори тези 10 %, както признава в тв интервю преди 3 години. Това честно ли е, неподкупно ли е?

 

5. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: Днешната боркиня с приватизациите и разпродаванията всъщност е започнала своята кариера със същото. Нещо повече, натрупала е своята опитност по времето на най-грабителското управление, което се е появявало в най-новата ни история – това на другаря Иван Йорданов Костов. И още, натрупала е своята опитност, докато се е занимавала с най-вонящата част от тогавашната приватизация – тази чрез т.н. РМД-та, наречени "разбойническо-мениджърски дружества".  Та само в само в Зимбабве "Техноимпекс" е имало недвижима собственост, оценена на над 1,5 млн. щатски долара. Дори само този факт е достатъчен да се направи извода за пълното разминаване между това, което Нинова е говорила, говори и ще говори и това, което е правила, прави и ще прави. 

 

6. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: Сигурно е чиста случайност, че точно през 1999 г., когато приватизира "Техноимпекс", Корнелия Нинова придобива следните недвижими имоти - ателие в София, с разгърната застроена площ 125 кв.м и гараж с разгърната застроена площ 23 кв.м. – записано е черно на бяло в декларацията й пред Сметната палата от 2007 г. Това, както вече казах, е чиста случайност, Вие да не си помислите нещо друго. Ама моля ви се, как е възможно, тази чиста и непорочна госпожа, изхвърлете тези скверни мисли от главите си. Другарката Корнелия Нинова е образец на комунистическа принципност и безсребрие. 

 

7. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: С три допълнителни анекса-споразумения веднага след приватизацията през януари 1999 г., Нинова и сие напълно променят приватизационния договор, който и без друго е силно ощетяващ интересите на държавата. Това как да го наречем? Според мен едва ли е пример за честност, неподкупност и липса на зависимост. Та влъхвите, които са инсталирали Нинова на върха на тези лакоми парчета от "приватизационната баница" най-малко са мислили за изпълването със съдържание на горните празни фрази, с които днес синята баронеса с червено сърце спекулира. 

 

8. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: През август 2001 г. Агенцията за следприватизационен контрол (тогава Агенцията за приватизация и Агенцията за следприватизационен контрол са две отделни структури, обединени са през 2002 г.) прави проверка на изпълнението на посоченото в договора и без друго силно заниженто със стотици хиляди долара инвестиционно задължение, при която проверка е констатирано неговото пълно неизпълнение. Поради това на основание чл. 24 от договора, на купувача (РМД-то с шеф Нинова) е начислена неустойка в размер на 50 000 щ.долара. Другарите начело с Корнелия Нинова си правят оглушки за изплащането на начислената неустойка и затова АПСК е принудена да предяви иск в съда. Съдия Людмила Цолова от Софийски градски съд осъжда "Техноимпекс" да заплати на АСПК сумата 50 000 щ.д. неустойка за неизпълнение на инвестиционната програма за 1999 г., ведно със законната лихва. Как се съчетават резултатите от дейността на Нинова като висш мериджей на РМД-структура с днешните и арогантни призиви? Никак не се съчетават, по-скоро се бият. 

 

9. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: През 2006 г. другарката Нинова вече е зам.-министър, продала си е акцийките в "Техноимпекс" и е гушнала 65 000 левчета. Вече е на друго ниво - червена баронеса със замръзнало синьо сърце. Синяото вече не й е нужно - червеното е на мода. Нинова се вихри в "Булгартабак", "Пловдивския панаир". Там са си лика прилика с другаря Гергов, който отново се е завърнал при БСП, макар че през 2000 г. като Нинова е сред "безпартийните седесари". Нищо, че днес тя го изгони от БСП - в природата си те са идентични. Ето какво казва той в едно интервю пред в-к „Марица“ на 19 октомври 2000 г.:
"Не е тайна, че съм привърженик на СДС. БСП е нещо, което е приключило" (Георги Гергов: Загубих 17 млн., но съм със СДС, в-к Марица, 19 октомври 2000 г.). 

 

10. Корнелия Нинова казва "с 50 честни, неподкупни и без зависимости хора, поставени начело на държавата, бързо приключваме корупцията".

Корнелия Нинова действа: През 2007 г. Нинова е уволнена от тогавашния премиер Сергей Станишев след огромен скандал, разтърси държавата. Този фронтално демонстриран от нея цинизъм днес - да говори за честност, неподкупност и липса на зависимости - е дъно. Той не бива да й бъде прощаван никога! Позор, такъв позор не се беше случвал от доста време в изстрадалото ни и видяло какво ли не отечество. Гласуваш за БСП и получаваш най-алчната и безсърдечна в антибългаризма камарила от функционери. Та кой е толкова омразен на себе си, та да си го причини? Не само, че ГЕРБ ще разбие на изборите антибългарската банда БСП, но й ще го направи със засилване, с много. И това ще сложи край на "явлението Нинова". Но нейната сянка все пак вече е вградена в паметника на арогантността и цинизма, който БСП строят повече от 30 години върху темелите на болшевишката диктатура преди това. Не е малко, за да си осигуриш вечното презрение на българите! Амин!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени