Тръмп да забрави за Белия дом, след като загуби и битката за Украйна

Той недвусмислено доминираше в Републиканската партия в продължение на 9 години

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: РИА Новости

Украйна спечели. Тръмп загуби. Гласуването в Камарата на представителите за подпомагане на Украйна подновява надеждата, че Украйна все още може да спечели войната си. Той също така показа как и защо Доналд Тръмп трябва да загуби изборите през 2024 година, пише The Atlantic.

 

В продължение на девет години Тръмп доминира в Републиканската партия. Сенаторите може да са го ненавиждали, губернаторите може да са го презирали, донорите може да са му се подигравали, образованите в колеж републикански избиратели може да са се обърнали срещу него – но LOL, нищо нямаше значение. Достатъчно от републиканската база го подкрепи. Всички останали или се наредиха на опашката, или се оттеглиха от политиката, или напуснаха партията.

 

Изданието отбелязва, че Доналд Тръмп недвусмислено доминираше в Републиканската партия в продължение на 9 години, въпреки че неговите възгледи и реторика често противоречаха на основите на политическата платформа на партията. Това включваше любовта на Тръмп към Русия и Путин, която беше неразбираема за останалите републиканци.

 

В крайна сметка Тръмп успя да въведе в партията един принцип: ако искаш да имаш неговата лоялност, стани враг на Украйна. Това обяснява защо традиционно лоялните към Украйна републиканци дълго време блокираха новата помощ за Киев - за да се харесат на Тръмп.

 

Не само позицията на Тръмп по отношение на Украйна обаче дразни много републиканци. По-рано тази година Тръмп провали двупартийно споразумение за укрепване на границата с Мексико. Споразумение, което се хареса на много републиканци.

 

"Три месеца по-късно партията на Тръмп в Конгреса се разбунтува срещу него - и то не заради лично отмъщение срещу някои верни на Тръмп клюкари, а заради един от най-закоравелите въпроси на Тръмп - ангажимента му към Русия по отношение на Украйна", пише The Atlantic.

Още от "Мнения и анализи"

ISW: Кремъл засилва контрола и преследването над опозицията чрез кодифициране на термини, разширяващи официалното опреде

Новата стратегия определя "русофобията" като "проява на омраза, враждебност или враждебно отношение към гражданите на Русия, руския език и култура" чрез "агресивни нагласи и действия"

Прочетете повече прочетете повече

Борислав Цеков: Сенаторът от ДП Робърт Менендес е част от "антикорупционното мнозинство" на ППДБ, сега е признат за вино

През 2021 г. същият подписа (може да се предполага, че е срещу заплащане) "отворено писмо" до България. То беше писано от родни соросоидни активисти и съдържаше всички техни опорки за "завладяната държава", затънала в корупция и пр.

Прочетете повече прочетете повече

"Машината за убийства" на Москва набира скорост, непряката война между Русия и Запада навлиза в по-опасен етап

Дори съветският режим, в пика на своята параноя, не откри "ловния" сезон за всички свои критици или за онези, които работеха в критични отрасли

Прочетете повече прочетете повече

Асим Адемов: Мутренските подходи са били винаги използвани в общините, управлявани от кметове на ДПС

Моето искане към вас е да освободите не само страха в партията ви, а и страха в управляваните от вас общини, заявява евродепутатът от ГЕРБ-СДС към Доган

Прочетете повече прочетете повече

ISW: НАТО ще помогне на Украйна да спечели войната на изтощение срещу Русия

Избрани военни бази на САЩ в Европа въведоха повишени нива на готовност в отговор на засилените руски диверсионни и хибридни операции срещу съюзници от НАТО през последните няколко месеца

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени