Тръмп да забрави за Белия дом, след като загуби и битката за Украйна

Той недвусмислено доминираше в Републиканската партия в продължение на 9 години

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: РИА Новости

Украйна спечели. Тръмп загуби. Гласуването в Камарата на представителите за подпомагане на Украйна подновява надеждата, че Украйна все още може да спечели войната си. Той също така показа как и защо Доналд Тръмп трябва да загуби изборите през 2024 година, пише The Atlantic.

 

В продължение на девет години Тръмп доминира в Републиканската партия. Сенаторите може да са го ненавиждали, губернаторите може да са го презирали, донорите може да са му се подигравали, образованите в колеж републикански избиратели може да са се обърнали срещу него – но LOL, нищо нямаше значение. Достатъчно от републиканската база го подкрепи. Всички останали или се наредиха на опашката, или се оттеглиха от политиката, или напуснаха партията.

 

Изданието отбелязва, че Доналд Тръмп недвусмислено доминираше в Републиканската партия в продължение на 9 години, въпреки че неговите възгледи и реторика често противоречаха на основите на политическата платформа на партията. Това включваше любовта на Тръмп към Русия и Путин, която беше неразбираема за останалите републиканци.

 

В крайна сметка Тръмп успя да въведе в партията един принцип: ако искаш да имаш неговата лоялност, стани враг на Украйна. Това обяснява защо традиционно лоялните към Украйна републиканци дълго време блокираха новата помощ за Киев - за да се харесат на Тръмп.

 

Не само позицията на Тръмп по отношение на Украйна обаче дразни много републиканци. По-рано тази година Тръмп провали двупартийно споразумение за укрепване на границата с Мексико. Споразумение, което се хареса на много републиканци.

 

"Три месеца по-късно партията на Тръмп в Конгреса се разбунтува срещу него - и то не заради лично отмъщение срещу някои верни на Тръмп клюкари, а заради един от най-закоравелите въпроси на Тръмп - ангажимента му към Русия по отношение на Украйна", пише The Atlantic.

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени