Тръмп е бил прав - отново!

Почти нямаше голяма западна медия, вкл. и българска, която да не наруга Тръмп, да не го обяви за конспиратор, расист и немного умен

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Getty Images

Огнян Дъскарев

От пролетта на 2020 президентът Тръмп гръмогласно твърдеше, че китайският вирус не е прескочил от прилеп в човек на мокрия пазар в Ухан. Според Тръмп вирусът е бил създаден първо в лаборатория по изследване на заразни болести на около 100 м от мокрия пазар в Ухан. После изследването е продължило в Института по вирусология на около 2 км от пазара. Там неясно как вирусът, вероятно заради нечистоплътност и немара, е заразил няколко вирусолози и после още десетки милиони души по света. После уби около 3.5 млн души, почти разруши световната икономика и жестоко промени живота на всеки човек на тази планета. Сенаторът от десницата Том Котън, поддръжник на Тръмп, високо твърдеше същото през пролетта на м.г. И двамата намекнаха, че може би вирусът е бил създаден нарочно от китайския комунистически режим, като биологично оръжие против враговете на този режим.

 

И какво се случи? Почти нямаше голяма западна медия, вкл. и българска, която да не наруга Тръмп, да не го обяви за конспиратор, расист и немного умен. По същият начин сенатор Том Котън беше руган безспирно в американските левичарски медии. Почти нямаше западен наблюдател и политик, който да не се подиграе на Тръмп и да не го обяви за немного разумен конспиратор, който очевидно говори глупости против Китай. Ама как може, възмущаваха се те! Тръмп дори се осмели да изкара САЩ от Световната здравна организация, слуга на Китай, която безсрамно разпространяваше лъжите на китайците в началото на пандемията. Байдън, покорен на Китай незабавно върна САЩ в СЗО, след като стана президент. Но от няколко дни всичките изброени по-горе изведнъж се извъртяха на 180 градуса и започнаха да се съмняват в истинността на китайските отричания.

 

Байдън, който вече закри Комисията по разследване на произхода на китайския вирус, начело с Помпео, изведнъж се усъмни в Китай и нареди на тайните служби за 90 дни да разследват китайците и да огласят резултатите. Фейсбук, които наказваха и триеха всички усъмнили се в китайските комунисти, вчера щедро позволиха на хората да се съмняват в китайските комунисти. Какво благоволение! Днес левичарското БНР излъчи съобщение от сътрудника си в САЩ, който също се съмнява в китайските комунисти! Каква честност и високи журналистически стандарти, БНР! Всички те години лъжеха и клеветяха Тръмп, че е руски агент, но се оказа, че това е лъжа и клевета. Всички те извиниха ли се на Тръмп, признаха ли, че са грешили? И сега какво? Най-вероятно пак и за кой ли път Тръмп се оказа прав! И пак клеветниците и ругателите му се оказаха грешни. Но ще му се извинят ли? Don’t hold your breath. И най-нелепото и безумното: изведнъж всички са честни! 

Още от "Мнения и анализи"

Последни новини

Най-четени