Три дивизии

Наситихте ли се на световния възторг и радост от Байдън? Ето трезв поглед към него

Три дивизии тежко въоръжена войска във Вашингтон
Три дивизии тежко въоръжена войска във Вашингтон Източник: Twitter

Огнян Дъскарев

Огнян Дъскарев

 

Тръмп напусна Белия дом. В историята няма "ако", но американската левица и нейните медии с помощта на изпълнителната власт в петте най-чувствителни щата (Пенсилвания, Джорджия, Невада, Мичигън, Уисконсън, Аризона) нарушиха  гл. 2, част 1, секция 2 от Конституцията на САЩ и въведоха всеобщото гласуване по пощата, под предлог от Китайския вирус. Според гл. 2 само законодателните събрания, т.е. Конгресът на съответния щат има право да променя и установява как точно ще бъдат избрани електорите на щата, т.е. как точно ще бъдат провеждани изборите в съответния щат.
Това е черно на бяло в Конституцията на САЩ и ТОЧКА!  Запомнете го!
Днес Байдън встъпва в длъжност и това е световно събитие. Какви са първите му заповеди:
1. 100 дни всички американци трябва да носят маски в държавни места.  За мнозина ограничаване на свободата, за други необходима пречка против Вируса. Аз съм от вторите.

2. Байдън ще иска от Конгреса и ще получи 1.9 трилиона долара помощ за американците заради Вируса, т.е.около 2 000 долара на семейство. Тръмп поиска същото, т.е. всеки, който се обяви против ще пострада - от общественото  мнение. Но за мен Тръмп и Байдън в случая грешат, защото това само ще задължи още повече същите семейства, на които Тръмп и Байдън искат да помогнат. И двамата искат всъщност да пуснат печатницата, която ще направи по-бедна Америка. Това поразително ми напомня как Буш (десен), в края на властта си в края на 2008 и Маккейн, който уж беше десен, искаше да го наследи,  и Обама, идващият ляв президент, искаха от Конгреса гигантско печатане на пари, за да помагат/задължат американците заради световната тогава криза.
Ейй, нищо ново не научихте - и леви и “десни”!!! Дори и Тръмп, в този случай.

3. Но какво точно иска Байдън?  Иска 350 млрд. долара,  за да спасява некадърните левичарски щати, които се провалиха. Иска 15 долара на час минимална надница, което е безумно при огромна икономическа криза. Кой работодател, затворил и фалирал сега, ще го изпълни? Байдън иска 100 млрд. долара за училищата, които се правят, че работят онлайн. (Нали никой сериозно не мисли, че онлайн обучението е сериозно, по света и у нас?)
Байдън иска още и безброй плащания за здраве (защо, нали има всеки здравна осигуровка, а тези, които нямат трябва да се замислят) и какво ли не още.
Данъкоплатците да плащат!

 

4. Байдън иска още ЧЕТИРИ ТРИЛИОНА НОВИ ДАНЪЦИ, за да плаща за социалистическите си безумия, по-големи от безумията на ментора му - Обама. Бърни Сандърс, ляв радикал, социалист, новият шеф на Бюджетната комисия на Сената покорно ще изпразва джоба на американците, за да угажда на Байдън.
Тук е ясно - печатницата ще работи 24 часа, седем дни в седмицата, както работеше при Обама.
Да му мислят американците, които работят здраво, пестят за децата за колежа, пестят за здраве, храна, забавления, дрехи, за подобрения в къщата. Това са огромното мнозинство от американците.
Ами, тежко им!

 

5. Отмяна на заповедта на Тръмп за влизане на хора в САЩ от някои ислямски страни. Погрешно за мен, ясно защо.

 

6. Отмяна на разрешаването на Тръмп за Keystone Pipeline. Байдън прави това, защото е ляв, отстъпва на зелените. Благодарение на Тръмп, Keystone Pipeline and Dakota Pipeline бяха отворени и така САЩ станаха ПЪРВИ производители на петрол в света. Решението на Байдън е погрешно в огромна степен, ясно защо.

 

7. Байдън ще полуотвори Южната граница с Мексико. Ще узакони 11 млн НЕЗАКОННИ имигранти, с 8-годишен път към гражданство, което значи още 11 млн. избиратели за американската левица и нейните медии. Ще премахне заповедта на Тръмп незаконните имигранти да бъдат държани в Мексико (мексиканските власти се съгласиха, защото Тръмп ги заплаши с наказания), и властите разположиха около 20 000 души войска, за да спрат десетките хиляди имигранти от Централна Америка. Огромен успех на Тръмп, който намали незаконната имиграция с между 53-90%, според различните социологически проучвания. Огромен успех на Тръмп, който построи 450 мили стена, от 1000 необходими. И това е успех. Но сега Байдън, краен левичар, ще премахне "претърсване и задържане", крутите действия на граничните власти и т.н. Резултат: наркокартелите, които убиват всяка година ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ наркозависими американци, се готвят за скок, окуражени от Байдън!


8. Байдън ще отмени заповедта на Тръмп трансджендърите да не могат без проблеми да ползват баните, тоалетните и съблекалните във всички държавни училища в САЩ. Същото важи и за държавните университети в САЩ. Това значи, че всеки мъж, който се обяви за двуполов, може да влиза веднага във всички бани, тоалетни и съблекални във всички държавни училища в САЩ. Това значе, че дъщеря ви трябва (ДА, ТРЯБВА!) да живее с мъж в една стая, във всеки държавен колеж/университет в САЩ и да ползва същата баня, тоалетна с този непознат мъж!  Разбира се, дъщеря ви има избор, дори и при Байдън - може да живее с приятелката си в една стая в колежа. Но това ли е колежът на младостта ви?
И  не знам докога.

 

9. Байдън и хората му разположиха ТРИ ДИВИЗИИ тежко въоръжени войски във Вашингтон, за да се пазят. От кого? Да, разбирам, че основанието им е сериозно - събитията на 6 януари, когато в Парламента на САЩ загинаха четирима невъоръжени поддръжници на Тръмп и беше убит един полицай.  Но защо на 6 юни 2020 нищо не беше направено против обсадата на Белия дом от яростна тълпа поддръжници на Байдън, бяха ранени 50 души от охраната на Тръмп, а той беше евакуиран в бункера под Белия дом? Защо  нямаше световно заклеймяване на това? Протестиращите против убийството на  Флойд убиха около 30 души, вкл 2-ма полицаи, раниха най-малко 700 полицаи, изгориха около 7000 здания, нанесоха щети за милиарди, в САЩ.  Всички те бяха поддръжници на Байдън. Защо нямаше световно заклеймяване?


8. Някои очакват целият свят да се захласва и да се влюби в Байдън и Харис. Но повърхностните хора по света едва ли ще  забележат ТРИТЕ ДИВИЗИИ тежко въоръжена войска, затвореното небе над Вашингтон, спряното метро, изцяло затворения град.
От КОГО пазят тези три дивизии Байдън?
ОТ КОГО?
Въпреки всичко, желая успех на Байдън, защото ако се провали, ще се провали Америка.
МИСЛЕТЕ!

Още от "Мнения и анализи"

Васил Тончев: Минимум 300 хил. гласоподаватели ще се отлеят от големите партии и ще отидат към по-малките

ДПС и "Възраждане" ще задържат нивото, което са имали, защото в момента са в по-добра кондиция. При ПП-ДБ ще има спад, но няма да се сринат, смята експертът

Прочетете повече прочетете повече

Социологът Димитър Ганев призова Кирил Петков: Кажи кои анализатори са ти искали по 20 000 лв. месечно!

По-рано в предаване по Телевизия Евроком бившият премиер съобщи, че са му били искани 20 хил. месечно за позитивен PR от "известни, независими политолози"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени